Akasztófákat, bábukat foglaltak le Érpatakon

Hír24

Orosz Mihály Zoltán a keddi házkutatásról az MTI-nek azt mondta, hogy a rendőrök lefoglalták a demonstráción használt bábukat és bitófákat, a rajtuk lévő angol és német nyelvű feliratokat, valamint azokat a videokamerákat, amelyekkel rögzítették az eseményt. A videofelvételeket letöltötték egy számítógépre is, amelyet szintén elvittek. A házkutatást végig rögzítették az önkormányzat videokameráival, de ezeket is lefoglalták a rendőrök.

„Ezt azért tették, hogy ne legyen semmilyen bizonyíték a házkutatásról” – mondta a polgármester, aki szerint a házkutatás akadályozta az önkormányzat munkáját, mivel a házkutatást rögzítő kamerákat eddig a közmunkások ellenőrzésére használták.

Érpatakon szombaton rendezett Dicsőség a névtelen palesztin hősöknek! Igazságot Palesztinának! címmel „önkormányzati és civil tiltakozást” a helyi önkormányzat, az Érpataki Modell Országos Hálózata és a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom. Ezen Orosz Mihály Zoltán polgármester – a YouTube videomegosztón közzétett felvétel szerint – beszéde végén felakasztatott két, Simon Peresz volt izraeli államelnököt és Benjamin Netanjahu miniszterelnököt ábrázoló bábut.

A nyomozás azt követően indult, hogy a Legfőbb Ügyészség feljelentésnek tekintette az izraeli nagykövet megkeresését.  Közösség elleni uszítás miatt rendelték el a nyomozást.

www.hir24.hu/sotet-oldal/2014/08/06/akasztofakat-babukat-foglaltak-le-erpatakon/?utm_source=newsletter&utm_medium=email&utm_content=napi&utm_campaign=hir24_2014-08-06