Három kettős állampolgárságú család van Gázában

Három kettős állampolgárságú család van Gázában

hungaria-izrael degel

A tel-avivi magyar nagykövetség három családról, azaz 15 kettős állampolgárról tud Gázában – közölte a Külgazdasági és Külügyminisztérium vasárnap az MTI-vel. A minisztérium azt javasolja, azok, akik megtehetik, inkább halasszák el útjukat Izraelbe.

A közlemény szerint a nagykövetség folyamatosan tartja a kapcsolatot a magyar-palesztin családokkal, amelyek közül kettő nem akarja Gázát elhagyni.

Mint írták, a harmadik család tagjainak román állampolgársága is van, ők a román konzul segítségével már kimenekültek Gázából.

A minisztérium tájékoztatása szerint a tel-avivi magyar nagykövetségnek tudomása van arról is, hogy az egyik maradni kívánó családnál a nagymama épp látogatóban van, és az ő távozását most szervezik az ENSZ segítségével.     A nagykövetség felvette vele is a kapcsolatot, és mindent elkövetnek, hogy minél hamarabb kijusson Gázából – tették hozzá.

A szaktárca az izraeli helyzetről azt írta, hogy „az élet a körülményekhez képest normális mederben folyik”, de Izrael déli és középső részét, beleértve Tel-Avivot és Jeruzsálemet is lövi a Hamasz Gázából.

A külügyminisztérium azt kéri, azok, akik megtehetik, inkább halasszák el az útjukat Izraelbe, akik kiutaznak, folyamatosan tájékozódjanak a minisztérium konzuli osztályának a honlapján,   illetve a tel-avivi magyar nagykövetségFacebook-oldalán.

(MTI)