Folytatódik a rakétaháború. A Légierő „rohamtempóban”, egy napon belül két új Vaskupola-üteget helyezett hadrendbe

Vasárnap folytatódott az izraeli városok rakétázása a Gázai-övezet területéről. A „Vaskupola” rakétaelhárító rendszer rendre megsemmisítette valamennyit.
Askelonban egy 16 éves fiatalembert súlyosan megsebesített egy, a házak közé eső rakéta-szilánk.
A Légierő az eddiginél nagyobb intezitással folytatja a terrorszervezetek létesítményeinek a támadását. Vasárnap reggel az Izraeli Hadsereg szóvivője jelentette: a „Sájetet 13” tengerészeti kommandó a Gázai-övezet északi részében megtámadott és megsemmisített egy Hamasz-támaszpontot. Négy katona könnyebben megsebesült.
Az Izraeli Légierő vasárnap déli 12 óráig adott haladékot a Gázai-övezet Izraellel határos, északi régiójában lévő Beit-Lahia település lakóinak házaik elhagyására, mert Izrael koncentrált támadást fog intézni a helyszínen lévő ellenséges katonai létesítmények ellen. Négyezren elhagyták a területet, annak ellenére, hogy a Hamasz felszólította a lakosságot, hogy ne tegyenek eleget az izraeli figyelmeztetésnek.
Az izraeli közvélemény zöme úgy vélte, hogy fenti felszólítás a szárazföldi akció kezdetét jelenti, de déli egy óráig ennek nincs nyoma, bár 40 ezer tartalékos felsorakozott a Gázai-övezet határán – erősítve a már ott állomásozó sorkatonaságot.
Binjamin Netanjáhu miniszterelnök a vasárnapi minisztertanácson hangsúlyozta: Izrael a maga fegyvereivel a polgári lakosságot védi, míg a Hamasz éppen fordítva: a polgári lakosság életének és testi épségének a kockáztatásával a rakéta-arzenálját védi.
A Légierő magasrangú tisztje úgy nyilatkozott, hogy voltaképpen nincs szükség a vélhetőleg sok áldozattal járó szárazföldi behatolásra, mert a terrorista infrastruktúrát, a földbeásott rakétakilövőket és a terrorakciókért felelős egyéneket légi úton is el lehet érni.
A Légierő „rohamtempóban”, egy napon belül két új Vaskupola rakétaelhárító üteget helyezett hadrendbe, szám szerint a nyolcadikat és a kilencediket. ◙