Az LS Kiadói Csoport könyvheti újdonságai

Az LS Kiadói Csoport könyvheti újdonságai

 

Libri Kiadó

A 2014-es Ünnepi Könyvhétre jelenik meg Térey János legújabb, verses novellákat tartalmazó Átkelés Budapesten című kötete, amely a közelmúlttól a közeljövőig világítja át Budapest ismert és ismeretlen helyszíneit és figuráit. Nemes Z. Márió A hercegprímás elsírja magát című verseskötete, illetve Csányi Vilmos Sértett című, a magyarországi németek kitelepítésével foglalkozó regénye szintén a könyvhétre lát napvilágot, ahogy Bartók Imre tavalyi regényének, A patkány évének folytatása, A nyúl éve és Lanczkor Gábor Folyamisten című regénye is. Könyvheti újdonságaink között szerepel továbbá a fiatal társadalomkutató, Pőcze Flóra A Moszkva tér gyermekei című kötetének második, bővített kiadása, valamint a legendás Kispál és a borz énekesének, Lovasi Andrásnak Lovasi – idáig tudom a történetet című életrajza is. Emellett az idei könyvhét egyik legérdekesebb fejleményének ígérkezik a Pion István és Csider István Zoltán által szerkesztett Slam.Pont kiadványsorozat bemutatkozása: a negyedévente megjelenő kötetekben a két slammer és újságíró a magyar slam poetry mozgalom legfontosabb alkotóit és szövegeit mutatja be interjúkkal, kommentárokkal és természetesen nyomtatásban olvasható slamszövegekkel is. Az első kötet főszereplői Süveg Márk Saiid, Mavrák Kata Hugee és André Ferenc lesznek.

Az Ünnepi Könyvhétre megjelenő könyveket idén is, ahogy 2013-ban, a Katona József Színházban mutatjuk be 2014. június 10-én este 7 órától.

Helikon Kiadó

2014-ben is különleges kiadványokkal készülünk a könyvhétre. Bagdy Emőke A tehetség kibontakozása címmel jelentet meg új kötetet hosszú évek után. Május végén jelenik meg Gárdonyi Géza titkosírással írt naplója, A természet kalendáriuma, melyet nemrégiben sikerült csak dekódolni teljes egészében. Május végén jelenik meg gróf Bánffy Miklós lányának, Bánffy Katalinnak a memoárja, az Ének az életből. A befejezetlen ember címmel Hankiss Elemér jelentet meg új könyvet a Kiadó gondozásában. Jankovics Marcell Lékiratok című, kalandos sorsú életrajza is az Ünnepi Könyvhéten kerülhet újra a polcokra. Nemes Nagy Ágnestől útinaplók, Weöres Sándortól mondókák, Barcsa Dániel gyűjtésében pedig pajzán erdélyi történetek látnak napvilágot Tamási Áron ismeretlen-teljes életrajzi regénye mellett. Természetesen folytatódik Márai Sándor A Teljes naplója (1967–69), és a könyvhétre jelenik meg Márai kiadatlan Szabad Európa Rádiós írásainak gyűjteménye, Fedőneve: Ulysses címmel.

 

Park Kiadó

A Park Kiadó a 2014-es Ünnepi Könyhétre jelenteti meg Irvin D. Yalom új kötetét. A Szerelemhóhér A terápia ajándéka és A magyar macska átka szerzőjének legújabb pszichoterápiás történeteit tartalmazza. Emellett a könyvhét alkalmából kerülhet a polcokra a svéd történész, Bengt Jangfedt Wallenberg élete című, gazdagon illusztrált életrajzi könyve. A 2013-ban irodalmi Nobel-díjjal kitüntetett kanadai írónő, Alice Munro Drága élet című új novelláskötete is megjelenik. A könyvheti újdonságok között szerepel továbbá Nicolas Barreau A nő mosolya című romantikus regénye, valamint Ross King, a Brunelleschi kupolája, a Michelangelo és a Sixtus-kápolna és a Párisz ítélete szerzőjének legújabb, Leonardo és az Utolsó vacsora című kötete, amely a világ egyik legismertebb alkotásának történetét mutatja be.

Kolibri Kiadó

A Kolibri Kiadóval a könyvhét alkalmából indulhat világ körüli útra, aki Rutkai Bori új, elvarázsolt kaland-dalait rejtő Sárkányjárgány című zenéskönyvet választja.

Csápy, aki megpróbálja legjobb cimboráival felgöngyölíteni a rejtélyeket, amelyekből a Tölgyön akad szép számmal. A Lakaros István rajzaival tűzdelt bogaras James Bond-történet igazi modern kalandregény, telis-tele hajmeresztő akciójelenetekkel. Kalas Zsuzsa ifjúsági regényében, az Álomutazóban Pali, a kilencéves kisfiú kalandjai egy csodálatos üveggolyóval kezdődnek. Mindemellett a könyvhétre jelenik meg a Meséld újra! sorozat harmadik kötete is, amelyben Stefano Benni

Cyrano de Bergerac történetét teszi a kamaszok számára is élvezhetővé.

Zenés, mesés Kolibri matiné – a Kolibri Kiadó könyvheti újdonságainak bemutatója 2014. június 14, szombaton 11 órakor a Katona József Színházban.

A humorral teli,

sziporkázó dalszövegekhez az egész családot megtáncoltató vidám zenék társulnak,

amelyekhez Bori virágzó színekben pompázó, festett illusztrációkat készített. Mikó Csaba

Veszélyben a Tölgy! című ifjúsági kalandregényének főhőse

Közreműködik: Mészáros Béla és Elek Ferenc (Katona József Színház)

Egy délelőtt, melyen Sárkányjárgányra pattanunk Rutkai Borival. Kiderítjük Mikó Csabával,

miért van Veszélyben a Tölgy. Egy Álomutazó nyomába szegődünk Kalas Zsuzsával. A mesés

kiruccanáson Balázs Eszter Anna, a Kolibri Kiadó főszerkesztője kalauzol minket, de az

utasok között ott lesz Lakatos István, illusztrátor és a Rutkai Bori Banda is.

A bemutató után pedig kézműveskedünk az Előcsarnokban Rutkai Bori vezetésével.page2image24336 page2image24760