Ferenc pápa háromnapos szentföldi látogatása befejeztével

Befejeződött Ferenc pápa háromnapos szentföldi látogatása

Hétfőn este Izrael Állam két legfőbb közjogi méltósága, Simon Peresz államelnök és Binjamin Netanjáhu miniszterelnök vettek búcsút Ferenc pápától háromnapos szentföldi látogatása befejeztével a loddi Ben Gurion repülőtéren.
נתניהו לאפיפיור: תתפלל בשבילנו, נתפלל בשבילך
לאחר שסייר בירדן, ברשות הפלסטינית ובישראל, המריא פרנסיסקוס לאיטליה. „אל תפעלו באלימות בשם אלוהים”, קרא מוקדם יותר למוסלמים, לנוצרים וליהודים
ynetפורסם: 26.05.14 , 19:20

בתום ביקור בן כמה ימים בירדן, ברשות הפלסטינית ובישראל, המריא הערב (יום ב’) האפיפיור פרנסיסקוס לאיטליה. את הכס הקדוש ליוו נשיא המדינה שמעון פרס וראש הממשלה בנימין נתניהו, שאמר לו: „תתפלל בשבילנו, נתפלל בשבילך”.

במהלך היום סייר הכס הקדוש בהר הבית ובכותל המערבי, הניח זר על קברו של חוזה המדינה בנימין זאב הרצל, וביקר גם בחדר הסעודה האחרונה במתחם קבר דוד. „בדרכך לעשות שלום בינינו לבין הפלסטינים עשית שלום בין היהודים לבין הנוצרים”, אמר לו נשיא המדינה שמעון פרס בפגישתם. „השלום הדתי הוא מבוא נהדר גם לשלום המדיני. הוא עניין של יצירתיות והשראה ואתה מביא איתך את שני הדברים האלה”. האפיפיור השיב: „אני שמח לפגוש בך בירושלים, עיר המשמר של המקומות הקדושים. מי ייתן ולא נתעייף מלרדוף את השלום בעקביות”.

בביקורו בהר הבית התארח פרנסיסקוס במסגד אל-אקצה ובכיפת הזהב בליווי המופתי של ירושלים מוחמד חוסיין והנסיך הירדני ראזי, שהיה אחראי על ביקורו בירדן בסוף השבוע. הוא קרא למוסלמים, לנוצרים וליהודים לפעול יחד לצדק ושלום. „כבדו אותנו ותנו לנו לאהוב זה את זה כמו אחים ואחיות, למדו להבין את הכאב של הזולת, אל תפעלו באלימות בשם אלוהים”, הצהיר.

עם נחיתתו אתמול בנמל התעופה, אמר האפיפיור כי לפלסטינים יש זכות למולדת ריבונית, ודירבן את הצדדים לא להפסיק את המשא ומתן להסדר. „אנו מייחלים שפתרון שתי המדינות ייעשה למציאות ולא יישאר בגדר חלום”, הדגיש. פרנסיסקוס חידש את קריאתו של בנדיקטוס ה-16 שביקר בישראל והדגיש את זכות הקיום של מדינת ישראל להיות מוכרת באופן אוניברסלי: „יש לה

זכות לחיות בשלום ובביטחון, בתוך גבולות המוכרים על ידי הקהילה הבינלאומית. בה בעת, על זכותם של הפלסטינים למולדת ריבונית, לחיים בכבוד ולחופש תנועה להיות מוכרת”.
Jövő héten, pénteken a pápa meghívására Simon Peresz államelnök és Abu Mázen, a Palesztin Autonómia elnöke hármasban a béke lehetőségeiről fognak tanácskozni a Vatikánban.
A pápai látogatás mindhárom állomásán – Jordániában, a Palesztin Autonómiában és Izraelben – a pápa hangsúlyozta a béke utáni vágyakozását, ami imáiban is kifejeződött. ◙