Konfliktusok és javaslatok-kilenc hónap története

Konfliktusok és javaslatok-kilenc hónap története

Heisler András, a Mazsihisz elnöke

Kilenc hónapja tölti be a Mazsihisz elnöki posztját, mi történt eddig?

Ennyi idő alatt egy gyermeket is ki lehet hordani, meg lehet szülni, itt is nagyon sok minden változott ebben az időszakban, persze mi még az igazi szülések előtt vagyunk. Sok mindent változtattunk eddig, a működési logikánkon, a kommunikációnkban, elindítottunk egy szervezeti átvilágítást, egy gazdasági átvilágítást, ennek az eredménye is most, a kilencedik hónap végén jelentkezik, azt hiszem, nem unatkoztunk ebben az időszakban.

Pár napja emlékeztünk meg a szabadságunkról, az egyiptomi kivonulásról, megültük a Szédert. Mit kezd Ön, mit kezd a magyar zsidóság ezzel a szabadsággal?

Nagyon fontosnak tartom a magyar zsidó közösség visszanyerte a büszkeségét, a tartását, talán ez a legfontosabb eredménye az eddigi munkánknak, a már említett kilenc hónapban. Még akkor is, ha ez komoly konfliktusok árán valósult meg. Azt gondolom, ezeket a konfliktusokat mi lerendezzük, most a választások után mindenképpen, különös tekintettel a kormánnyal való konfliktusainkra, a tartásunkat megtartjuk, ez a célunk, ezért dolgozunk!

Nemrégiben zajlottak a választások, az ország miniszterelnököt, kormányt választott. Önök is gratuláltak?

Természetesen, elküldtük a gratuláló levelet, nekünk az a feladatunk, hogy Magyarország mindenkori miniszterelnökével megpróbáljunk együttműködni, hiszen ő megválasztása után mindenkinek a miniszterelnöke. Másodsorban pedig készítünk egy javaslatot a miniszterelnök felé, ami az Együttélés Házára vonatkozik. Amióta mi ezt bejelentettük, azóta dolgozunk ezen a projekten, úgy néz ki, hogy egy nagyon értékes munkát tudunk letenni az új kormány elé.
Az interjú az ATV április 27-i Hetiszakasz című adásának szerkesztett változata.
Breuer Péter