Antall Józsefre emlékeztek

Antall Józsefre emlékeztek 

 

Antall Józsefre emlékeztek halálának 20. évfordulóján 2013. december 12-én, Budapesten a Fiumei úti temetőben. A Nemzeti Örökség Intézete által rendezett megemlékezésen mintegy kétszázan vettek részt, többek között a politikai és a társadalmi élet meghatározó szereplői is. Antall József előtt tisztelegve számos koszorút és virágot helyeztek el.

  • Intézetünk szervezésében olyan megemlékezést szeretnénk tartani, amellyel méltó módon tisztelhetjük a rendszerváltást követő első szabadon választott miniszterelnökünket. Az Antall József Baráti Társasággal együttműködve teremtettük meg a lehetőséget arra, hogy a kétnapos programsorozat első napján mindenki leróhassa a kegyeletét Antall József síremlékénél – mondta el Radnainé dr. Fogarasi Katalin a Nemzeti Örökség Intézetének elnöke, majd hozzátette, hogy ezúttal sokkal többen vettek részt az eseményen, mint a korábbi években.

Antall József halálának 20. évfordulójára rendezett programsorozat első napja a Fiumei úti temetőben volt, amely a kulturális örökség védelméről szóló törvény a héten elfogadott módosításával nemzeti emlékhely lett. A második napon a Parlament felsőházában emlékülést tartanak, amelyet az előzetes regisztrációk alapján hatalmas érdeklődés övez.

 

Nemzeti Örökség Intézete /BPI