A Mazsihisz elnökével tárgyalt az Élet Menete Mozgalom nemzetközi igazgatója

A Mazsihisz elnökével tárgyalt az Élet Menete Mozgalom nemzetközi igazgatója

Magyarországra látogatott Aharon Tamir az Élet Menete Mozgalom nemzetközi igazgatója, aki 54 ország tagszervezeteit fogja össze.

heilser_tamir.jpg

Aharon Tamir és Gordon Gábor a Magyar szervezet vezetője és annak kuratóriumi tagjai valamint Zoltai Gusztáv a MAZSIHISZ és a BZSH ügyvezető igazgatója, az Élet Menete Alapítvány egyik fővédnöke a Miniszterelnökség, a Külügyminisztérium és a Közigazgatási és Igazságügyi minisztérium munkatársaival folytatott parlamenti egyeztetések után külön megbeszélést tartott Heisler Andrással a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége elnökével is kedden.

A megbeszélések középpontjában a 2014-es év megemlékezései álltak, ahol a MAZSIHISZ meghatározó szerepet kíván vállalni az Élet Menete Alapítvánnyal közösen.

Megállapodtak abban, hogy mind a budapesti Élet Menete, mind az auschwitzi megemlékezések méltó megszervezése érdekében a két szervezet együttműködik, valamint Heisler elnök úr elfogadta Aharon Tamir meghívását a 2014-es Auschwitz-Birkenaui Élet Menetére, ami a nemzetközi szervezet döntése értelmében a Magyar menet lesz.