Az eMasa médiaszakmai portál hírei – 2013. augusztus 30.

Az eMasa médiaszakmai portál hírei – 2013. augusztus 30. [3010]

Nyaralás Tihanyban
Az eMasa médiaszakmai portál hírei 2013. augusztus 30.
MÉDIAHÍREK
Hétfőtől Obersovszky vezeti a köztévé esti háttérműsorát 
Obersovszky Péter lesz az egyetlen műsorvezető Az Estében. Szöllősi Györgyi a félnyolcas híradót vezeti majd, Borsa Miklóssal váltóban.
A kermédia is közölhet ingyen politikai hirdetéseket 
Az Alaptörvény ötödik módosítását is módosítja a kormány.
Online tartalmat utánközlő újsággal bővül a magyar média 
A Poszt címmel szeptember 5-én induló hetilapot a Lapcom adja ki. Irányítója az Origo egykori főszerkesztője, Weyer Balázs lesz.
Az Átlátszó az MTVA összes szerződését látni akarja 
Levélküldő kampányt indított az atlatszo.hu a közmédia átláthatóságának megteremtése érdekében. Az MTVA vezérigazgatójától azt kérik, hozza nyilvánosságra az adófizetőket érintő szerződéseket, különösen azokat, amelyeknek nyilvánosságáról már bírósági ítélet is szól.
A Nagytestü 
„Van az a borzalmas tíz perc, amikor tudod, hogy vége, tulajdonképpen nem maradt tennivaló, három-null oda, de nem fújják le, nem, az istennek se, végig kell a kurva meccset játszani. Akkor derül ki, hogy ki voltál.” Borbély Pál újságíróra Németh Gábor emlékezik.
Kinevezték Karas Monikát, a médiahatóság új elnökét 
Áder János köztársasági elnök – a miniszterelnök javaslatára – 2013. augusztus 19-i hatállyal kilenc évre kinevezte a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) elnökévé Karas Monika Zsuzsannát. Az NMHH új vezetője a rendszerváltás előtt a Lapkiadó Vállalatnál dolgozott, később a Magyar Fórum, majd a Magyar Nemzet és a Hír TV jogásza volt.
Dr. Szegő Tamás-díj – szeptember 3-ig lehet pályázni! 
A Dr. Szegő Tamás-díj Alapítvány ösztöndíjban részesít évente egy 30 év alatti újságírót (aki 2013. december 31-ig tölti be 30. életévét) az írott vagy az elektronikus média bármely területén, aki publikációiban kiállt az elesettekért, az érdekeik érvényesítésére képtelenekért. Jelentkezési határidő: 2013. szeptember 3.
TOVÁBBI HÍREK
Primák: Gundel-Takács Gábor, Novotny Zoltán és az InforádióOktóberben megnyílhat a Robert Capa Kortárs Fotográfiai KözpontMarxista gyorstalpalóra kötelezik a kínai újságírókatA „nemzeti érdek” szolgálatát várja a bloggerektől a kínai államSanomás vezető az MTE élénElhunyt Bednai Nándor, az MTV első rendezőjeÉszakipart: balatoni társmagazinja indult a LipóciánakAz István, a királynál is népszerűbb volt a tűzijátékKitüntették Borókai Gábort és Csermely PétertEgymilliárd forintot kap a kormánytól Rákay Philip műsoraClinton-filmek miatt büntetnék a CNN-t és az NBC-tIndul az amerikai al-DzsazíraA gyerekek tévénézési szokásait vizsgálja az NMHHAmerikai hírportálokat támadott meg egy szíriai hackercsoportEgyüttműködik a magyar és a szlovák közmédia„Ez egy komolytalan bulvárblog”A kormány kedvenc közvélemény-kutatójáé lett a Napi GazdaságBevált a fizetős modell a Die Welt online-nálAz MNO cikke alapján támadja a Sanomát a kormányAz Amazon alapítója veszi meg a The Washington Postot„Képviselje a magyar homoszexuális társadalmat”A riporter visszanézEladja németországi lapjai nagy részét az Axel Springer
hirdetés
Szolidaritás Alapítvány
PÁLYÁZATOK
KUK@C – Országos e-karikatúra pályázat és kiállítás A kArton Galéria – Karikatúra és Képregény Múzeum, valamint a Szerencsejáték Zrt. Országos e-karikatúra Pályázatot hirdet magyarországi és határon túli magyar, hivatásos és amatőr karikaturisták, szatirikus képzőművészek és reklámgrafikusok, továbbá 6-12 éves gyerekek részére, több témakörben és kategóriában. Beküldési határidő: 2013. szeptember 15.
EU-s Egészségügyi Sajtópályázat Az Európai Bizottság ötödik alkalommal hirdeti meg az EU-s Egészségügyi Sajtópályázatát abból a célból, hogy ösztönözze a magas minőségű újságírást az olyan témákról, amelyek felhívják a figyelmet az egészségvédelemre és a betegjogokra. Jelentkezési határidő: 2013. szeptember 30.
Dr. Szegő Tamás-díj 2013 A Dr. Szegő Tamás-díj Alapítvány ösztöndíjban részesít évente egy 30 év alatti újságírót (aki 2013. december 31-ig tölti be 30. életévét) az írott vagy az elektronikus média bármely területén, aki publikációiban kiállt az elesettekért, az érdekeik érvényesítésére képtelenekért. Jelentkezési határidő: 2013. szeptember 03.
„Városok munkában”: városi fotópályázat indul Idén is elindult az „Év városi fotósa” (Urban photographer of the year) pályázat, amelyet a világ vezető ingatlan-tanácsadója, a CBRE alapított 2007-ben. A verseny a világ minden fotósa előtt nyitott, tavaly 115 ország 8000 fotósa pályázott. Jelentkezési határidő: 2013. augusztus 31.
Helyi televíziók digitális átállását támogatja az NMHH Az első beadási határnap 2013. május 9-e, a második és további fordulókban minden hónap első csütörtökéig, de legkésőbb 2013. október 10-éig lehet a pályázatot benyújtani.
ÁLLÁSHIRDETÉSEK
Gazdasági tematikákkal foglalkozó online szerkesztőség keres 5-8 éves offline médiában szerzett gyakorlattal rendelkező gazdasági újságírót. Angol nyelvtudás és integrált látásmód alapfeltétel, csakúgy mint a kiváló szóbeli és írásos kommunikációs készség. Olyan jelöltek jelentkezését várjuk, akik kreatív módon és nagy szakmai igényességgel tudnak nap mint nap újat alkotni. Jelentkezés fényképes szakmai önéletrajzzal a[email protected] email címen.