Összhang a budapestiek és a vidéki termelők között

Összhang a budapestiek és a vidéki termelők között

A Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) árkádjai alól a Vidék Mustra – a belváros szívében heti rendszerességgel megrendezett termelői piac – a Kossuth Lajos téren zajló felújítási munkálatok miatt ideiglenesen a Hold utcai vásárcsarnokba költözött. Rogán Antal, a Belváros polgármestere a pénteki napon felkereste a Hold utcai vásárcsarnok emeletén a magyar termelők pavilonjait.
Rogán Antal elmondta, a Vidék Mustra a Kossuth Lajos téren zajló felújítási munkálatok miatt a minisztérium árkádjai alatt jelenleg nem vihető tovább, és bizonyos értelemben ki is nőtte magát, ezért mostantól a Hold utcai vásárcsarnokban működik tovább. A vásárcsarnok emeleti részén alakították ki a Vidék Mustrát.

 

Fotó: fidesz.hu

 

 

Rogán Antal fontosnak tartja – részben saját vidéki gyökerei miatt is -, hogy meg legyen az összhang, a közös érdek a budapestiek és a vidéki termelők között. A budapestiek örülnek annak, ha minőségi, közvetlenül a termelőktől érkező áruhoz juthatnak, és a termelők számára jó dolog, ha közvetlenül tudják értékesíteni a termékeiket – húzta alá a polgármester.

 

 

 

A polgármester arról is beszélt, a kezdeményezést egyfajta kezdőprojektnek tekintik. Ha itt beválik, akkor a Vidék Mustra több más városban, vagy Budapesten több másik vásárcsarnokban is megjelenik majd – fűzte hozzá.

A sajtótájékoztatót követően Rogán Antal felkereste a termelőket a vásárcsarnok emeleti részén.

 

 

 

A rendezvény megjelenési lehetőséget biztosít az ország bármely területéről érkező kis- és biotermelők, hungarikumot előállító élelmiszer-manufaktúrák, kézművesek és kézműves élelmiszert készítők számára, akik úgy érzik, saját készítésű minőségi, kreatív termékeikkel hozzájárulnak a Vidék Mustra további sikeréhez. A termelői piac célja, hogy a vidék értékei, étkei folyamatosan jelen legyenek a főváros szívében, és lehetőséget biztosítson arra, hogy a budapestiek és a turisták is megismerkedhessenek a vidéki kultúrával, gasztronómiával és a magyar kézműves mesterségekkel.