Lázár János nem tervez változást feladataiban

Lázár János nem tervez változást feladataiban Lázár János nem tervezi, hogy Varga Mihály helyébe lépjen a Miniszterelnökséget vezető államtitkári poszton. A Fidesz frakcióvezetője erről újságírói kérdésre egy sajtótájékoztatón beszélt szerdán, Hódmezővásárhelyen.

Lázár János hozzátette: azt, hogy Orbán Viktor tervez-e változtatást a feladataival kapcsolatban, csak a miniszterelnök tudhatja. „Semmilyen személyemet illető változásról nincs tudomásom, nem tervezek ilyen jellegű változást” – fogalmazott, hozzátéve: korábban már többször kérték fel miniszteri tisztség ellátására, de eddig még nem vállalta a feladatot.
De majd meglátjuk, hogy mit hoz a kormányátalakítás, amely a közeljövőben be fog következni – mondta.
Az Origo hírportál kedden azt írta, információi szerint várhatóan két héten belül átalakul a kormány. Varga Mihály, a Miniszterelnökséget vezető államtitkár felelhet majd a Nemzetközi Valutaalappal (IMF) folytatott tárgyalásokért, Réthelyi Miklós nemzetierőforrás-minisztert pedig Balog Zoltán társadalmi felzárkózásért felelős államtitkár válthatja. A lap úgy tudja, csere lesz a Fidesz-frakció élén is, ahová Rogán Antal kerülhet. Az Origo keddi cikke szerint Varga Mihály helyét a Miniszterelnökségen Lázár János, a Fidesz frakcióvezetője veszi át, a hivatalnál azonban további két államtitkár is munkába áll: Szijjártó Péter, Orbán Viktor kormányfő eddig államtitkári rangban, de miniszterelnöki biztosként dolgozó szóvivője kilép majd mostani szerepéből, és nemzetközi kapcsolatokért felelős államtitkár lesz, továbbá államtitkári rangot kap a Miniszterelnökségen eddig tanácsadóként foglalkoztatott Győri Tibor is. Az MTI megkeresésére a Kormányszóvivői Iroda azt közölte, hogy sajtóértesüléseket nem kommentál.
Orbán Viktor miniszterelnök a 24 Óra című Komárom-Esztergom megyei lapban múlt pénteken megjelent interjúban közölte, hogy változások lesznek a kormányban, mivel vannak olyan miniszterek és államtitkárok, akik eleve csak két évre vállalták a megbízatást.