BRT buszokat vásárol Izrael

BRT buszokat vásárol Izrael

Ács Attila

2012.3.24 13:00
 

A futurisztikus megjelenésű csuklósok Tel Avivban és Haifában állnak forgalomba.

Bemutatkozott az első példánya annak az új típusnak, amelyből hamarosan 172 fog forgalomba állni Tel Aviv „Red Line” és Haifa „Metronit” vonalain. A megrendelő az egyik legnagyobb izraeli közlekedési társaság, az 1200 buszt üzemeltető DAN.

A járművek 18,75 méter hosszúak, teljes hosszban alacsonypadlósak, és négy széles, kétszárnyú ajtóval rendelkeznek a minél gyorsabb utascsere érdekében. A járóképes alváz az MAN-től származik – mondhatni a helyi hagyományoknak megfelelően, hiszen a DAN majdnem minden busza MAN alvázon nyugszik, de a német cég országos szinten is piacvezetőnek számít itt már hosszú évek óta.

A motor 360 lóerős, dízel, az Euro V-östől szigorúbb EEV normának is megfelel, és mindezt AdBlue adalékanyag nélkül produkálja. A karosszálást a helyi illetőségű Ha’argaz végzi, a buszokat az időjárásra való tekintettel speciális, kimondottan erre a vidékre készült, nagyteljesítményű klímaberendezéssel is felszerelik.

Haargaz felépítmény MAN alvázon. A BRT buszok valamiért szinte mindenhol ezüst-fekete fényezést kapnak, nincs ez másként Izraelben sem<br>(fotó: MAN)

viewHaargaz felépítmény MAN alvázon. A BRT buszok valamiért szinte mindenhol ezüst-fekete fényezést kapnak, nincs ez másként Izraelben sem
(fotó: MAN)