Zsidó kulturális örökség védelmének időszerű kérdéseiről

A Magyar Zsidó Levéltár 2012. március 28-29-én kétnapos nemzetközi konferenciát rendez zsidó kulturális örökség védelmének időszerű kérdéseiről, a digitális megőrzés és interpretáció lehetőségeiről. Rendezvényünkön bemutatjuk a zsidó műemlékvédelem elvi alapjait megfogalmazó Pozsonyi deklaráció (2008) nyomán a Visegrádi országokban szerzett tapasztalatokat és gyakorlatot. Alkalmat kínálunk a vitára, hogy ezen elvek és gyakorlatok miként követhetők ma Magyarországon.

A konferencián a cseh, lengyel, magyar és szlovák zsidó műemlékekkel foglalkozó szakemberek mellett a Kulturális Örökségvédelmi Hivatal és a felekezeti társintézmények képviselői is részt vesznek.

A rendezvény a Nemzeti Kulturális Alap és a Nemzetközi Visegrádi Alap támogatásával valósul meg. A programnak a 2011-ben a KMOP támogatásával felújított műemlék Goldmark terem (1075 Budapest, Wesselényi utca 7.) ad otthont.
Az előadások magyar és angol nyelven, szinkrontolmáccsal folynak. A rendezvényen a részvétel ingyenes, előzetes regisztráció szükséges. Regisztráció és további információ:
www.digital-jewish-​heritage.org