Ilan Mor Izrael Állam budapestinagykövete folytatja vidéki utazásait

Ilan Mor Izrael Állam budapestinagykövete folytatja vidéki utazásait, amelyek során felelős vezetőkkeltalálkozik az élet minden területén. Ez alkalommal 2012. március 19-énVeszprémbe látogatott.

 

A látogatás első programja aLovassy László Gimnáziumban kezdődött, ahol a diákoknak rendhagyó történelemórát tartott, majd a tanulókkal interaktív beszélgetést folytatott Izraelkultúrájáról, társadalmáról, jelenlegi helyzetéről. A nagykövet megdöbbenésénekés mélységes fájdalmának is hangot adott a toulouse-i mészárlás napján, amikora franciaországi város egyik zsidó iskolája előtt négy embert, köztük háromgyereket lőtt le egy hidegvérű ámokfutó.

 

A veszprémi vasútállomáson PorgaGyula polgármesterrel közösen megnyitották az Élet Menete Alapítvány utazóvagonkiállítását, majd a városházán folytatták megbeszélésüket, ahol Veszprémés Tirat Carmel testvérvárosi kapcsolatáról, diákcsereprogramokról esett szó.Nagykövet úr javasolta, hogy a veszprémi középiskolák vegyék fel a kapcsolatothasonló izraeli középiskolákkal, amihez segítséget is ígért.

 

A városházi látogatás után dr.Nagylaki Csillával, a Veszprém Megyei Kormányhivatal főigazgatójával ésPolgárdy Imrével, a Veszprém Megyei Közgyűlés alelnökével folytatottmegbeszélést, majd találkozott Rupa Lászlóval, a Roma Kissebségi Önkormányzatelnökével.

 

Dr. Márfi Gyula érsek fogadta anagykövetet az Érseki Palotában, és körbevezette őt az épületben, utána pedigszemélyes megbeszélést folytattak. 

 

Az izraeli nagykövet veszprémilátogatása során végül a Pannon Egyetemen találkozott dr. Friedler Ferencrektorral, akit meghívott a Héber Egyetem Mezőgazdasági Karára, majd több mintkétszázötven diáknak tartott előadást Izraelről.