Izrael bunkerromboló bombákat és légi utántöltő repülőgépeket kért?

 Obama és Netanjahu nem beszélt bunkerromboló bombákról
Nem került szóba olyan izraeli kérés Barack Obama amerikai elnök és Benjámin Netanjahu izraeli kormányfő eheti washingtoni tárgyalásán, hogy az Egyesült Államok bocsásson a zsidó állam rendelkezésére olyan fegyvereket, amelyekkel csapást lehetne mérni Iránra – közölte csütörtökön a Fehér Ház.

„Az elnök részvételével megtartott találkozókon ilyen megállapodást nem ajánlottak fel és nem kötöttek meg” – jelentette ki Jay Carney fehér házi szóvivő.
A nap folyamán, izraeli hivatalos forrásra való hivatkozással, a médiában elterjedt az a hír, miszerint Izrael bunkerromboló bombákat és légi utántöltő repülőgépeket kért az Egyesült Államoktól, hogy javítsa katonai képességeit egy az iráni nukleáris létesítményekre mérendő csapáshoz.
Obama csütörtökön videó-konferencián megállapodott Hamid Karzai afgán elnökkel abban, hogy folytatják a „partnerséget”, amelyet a bagrami bázison történt koránégetés és az azt követő zavargások próbára tettek. Carney elmondta, hogy a két vezető eszmecseréjén szó esett a regionális biztonság kérdéseiről, valamint az afgánok által irányított megbékélési folyamatról.
A Fehér Ház szóvivője óvott a szíriai konfliktus további „militarizálásától”. Rámutatott: Washington a Szíria barátai elnevezésű koalícióval együtt bízik benne, hogy lehetséges az arab országban kialakult helyzet politikai rendezése. Rámutatott, hogy a csoport Bassár el-Aszad elnök távozását kívánja.