Az Egyesült Államokba látogatott a magyar vezérkari főnök

 Az Ohiói Nemzeti Gárda parancsnokának meghívására az Egyesült Államokba látogatott Benkő Tibor vezérkari főnök – közölte a Honvédelmi Minisztérium (HM) kedden az MTI-vel.

Benkő Tibor részt vett a Nemzeti Gárda éves parancsnoki értekezletén az ohiói Columbusban, valamint megbeszélést folytatott a gárda parancsnokával, Deborah Ashenhurst vezérőrnaggyal.
A vezérkari főnök találkozott Ohio állam ötödik választókerületének képviselőjével, Bill Beagle szenátorral is.
Ezt követően Benkő Tibor Norfolkba utazott, ahol felkereste a NATO Transzformációs Parancsnokságot (ACT), majd meglátogatta az Összfegyvernemi Törzstiszti Akadémiát és az Egyesített Koalíciós Hadviselési Központot.
Kedden, a látogatás utolsó napján Benkő Tibor találkozik Szapáry György washingtoni magyar nagykövettel, valamint Martin E. Dempsey vezérezredessel, az Egyesült Államok Egyesített Vezérkarának elnökével. Benkő Tibort
fogadja Michael Turner kongresszusi képviselő, a fegyveres erőkkel foglalkozó bizottság tagja, a stratégiai erők albizottsága elnöke.
Mint a HM közölte: az Ohiói Nemzeti Gárda csaknem húsz éve tart fenn partnerségi együttműködést a Magyar Honvédséggel, például együttműködnek az afgán katonák kiképzésében, de az együttműködést kiterjesztették Szerbiára is. A találkozóra meghívást kapott Ljubisa Dikovic altábornagy, a szerb haderők vezérkari főnöke is – olvasható a HM közleményében.