Izraeli nagykövet a katolikus püspökségen

Izraeli nagykövet a katolikus püspökségen

Izrael szeptemberben kinevezett magyarországi nagykövete, Ilan Mor kétnapos látogatáson vett részt Debrecenben február 22-23-án. Látogatása során találkozott a történelmi egyházak vezetőivel is.

A diplomata kinevezésekor azt mondta, arra törekszik, hogy pozitív üzeneteket közvetítsen Izraelről. Mindezt azért, hogy hazája a köztudatban ne mindig csak egy, a konfliktusok hátterében álló országként szerepeljen, hanem a gazdaság, a tudomány, a technológia, a kultúra és akár a sport is előtérbe kerülhessen.

A városba protokoll látogatásra érkezett nagykövet többek között találkozott a történelmi egyházak helyi vezetőivel, Bölcskei Gusztáv református püspökkel, valamint meglátogatta hivatalában Bosák Nándor debrecen-nyíregyházi püspököt is. Találkozott a kormányhivatal vezetőivel, a városvezetés képviselőivel, a Debreceni Egyetem diákjaival, tiszteletét tette az oktatási intézmény vezetőségénél és ellátogatott a TEVA gyógyszergyárba. További programja szerint rendhagyó osztályfőnöki órákon vett részt egyházi iskolákban, így a DRK Dóczy Gimnáziumban, valamint a Svetits Intézetben, ahol Izraelről tartott előadást a diákoknak.

A látogatáson részt vett Weisz Péter, a Barankovics István Alapítvány Izraelita Műhelyének elnöke is. A látogatást a Barankovics Izraelita Műhely szervezte.

Magyar Kurír