Whitney Houstonra is emlékeznek a vasárnapi Összefogás-koncerteken

 A múlt szombaton elhunyt amerikai popdíváról, Whitney Houstonról is megemlékeznek az Összefogás című vasárnapi budapesti és győri koncerteken, amelyeket a magyar államadósság csökkentése érdekében szerveztek.

„A fellépők saját dalaikon kívül a koncert végén néhány szám erejéig közösen megemlékeznek a zene nemrég elhunyt királynőjére, Whitney Houstonra” – közölték a szervezők az MTI-vel.
A vasárnapi koncertek a Győr Városi Egyetemi Sportcsarnokban, valamint a Papp László Budapest Sportarénában lesznek. A rendezvények fővédnöke Borkai Zsolt, Győr fideszes polgármestere, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke, a bevétel az Összefogás az Államadósság Ellen Alap számlájára kerül.
„Öt- és tízmillió forint közötti összeget remélünk a két koncerttől, amelyen a mai magyar könnyűzene élvonalát számos előadó fogja képviselni. A győri polgármesternek, valamint a Nemzeti Erőforrás Minisztérium sportért felelős államtitkárságának köszönhetően a két helyszínt ingyen kaptuk meg a rendezvényekre” – mondta Neményi Ádám filmproducer, a rendezvények főszervezője korábban az MTI-nek.
Győrött a fellépők között lesz mások mellett Szikora Róbert, Miller Zoltán és Adri, a fővárosi Sportarénában Kiki, Király Linda és Viktor, Mészáros Árpád Zsolt, a Mystery Gang, Tóth Vera, Török Ádám, Hien, Patai Anna, mindkét helyen a Bon-Bon és Molnár Ferenc Caramel. A zenei rendező Bársony Bálint és Németh Gábor Némo.
Az Összefogás Koncert Magyarországért egy nonprofit kezdeményezés, amelynek célja, hogy a teljes magyar társadalom számára fontos ügyeket támogasson. A koncertek a magyar államadósság csökkentéséhez járulnak hozzá, a bevételek – a technikai költségek levonása után – az Összefogás az Államadósság Ellen Alap számlájára kerülnek. A 14 év alattiak ingyen juthatnak belépőhöz – ők egy, a koncertre hozott ajándékkal segíthetnek, amelyet a Magyar Máltai Szeretetszolgálat juttat el a rászorulóknak.
Az államadósság csökkentését célzó kezdeményezést korábban Rédly Elemér győri katolikus plébános indította el. A mostani koncertek megtartása egy zalai vállalkozó, Kövesi Csaba ötlete volt, a szervezés tavaly nyáron kezdődött.
A koncert szervezői a Tiéd a színpad! című pályázat keretében lehetőséget adnak két amatőr zenekarnak is, hogy a Budapest Sportaréna színpadán mutatkozzanak be.