Fidesz-KDNP-frakcióülés Egerben

 – Nincs napirenden a köztársasági elnök állítólagos plágiumügye

A Fidesz-frakció sajtóosztálya szerda este az MTI megkeresésére határozottan cáfolta, hogy a kihelyezett frakcióülésen napirendre kerülne a köztársasági elnök állítólagos plágiumügye.

Szerdán az Index azt írta: „több képviselő szerint” téma lesz Schmitt Pál köztársasági elnök plágiumgyanús ügye is. Az egyik képviselő szerint annak ellenére beszélni fognak az ügyről, hogy az nem szerepel a hivatalos programpontok között – olvasható a hírportálon.
A Fidesz-frakció sajtóosztálya erre úgy reagált: „a nevük elhallgatását kérő informátorokra való hivatkozást a frakció sajtóosztálya álságosnak és hitelt nem érdemlőnek tartja”.
Mint kiemelték: az állítólagos plágiumügy kivizsgálására már létrejött egy szakértőkből álló bizottság. A frakció véleménye szerint ugyanis egy tudományos munkát nem politikusoknak, hanem a témában jártas szakértőknek kell minősíteni – tették hozzá.
A Fidesz-frakció sajtóosztálya az MTI-t úgy tájékoztatta: az Egerben tartott kihelyezett frakcióülés szerdán a miniszterelnök helyzetértékelő előadásával kezdődik. A tanácskozás csütörtöktől lesz „interaktívabb”, amikor a képviselők kérdéseket tesznek fel – jelezték.