Elhunyt az I. világháború utolsó veteránja

Elhunyt a világ utolsó olyan nyilvántartott veteránja, aki uniformisban szolgált az I. világháború idején.

Florence Green, aki Londonban született, de a kelet-angliai Norfolk megyében élt, a BBC keddi beszámolója szerint ebben a hónapban ünnepelte volna 111. születésnapját.
Mrs. Green – leánykori nevén Florence Beatrice Patterson – alig 17 évesen, 1918 szeptemberében, két hónappal a I. világháború fegyvereit elhallgattató tűzszünet előtt csatlakozott a királyi légierő női szakaszához, és az egyik norfolki tiszti körletben végzett kisegítői munkát.
Jóllehet frontszolgálatot nem teljesített, a brit fegyveres erők szabályzata szerint azonban e tevékenysége is katonai szolgálatnak számított, így hivatalosan ő is a brit hadsereg I. világháborús veteránja volt.
Az I. világháború hadszínterein tényleges fegyveres szolgálatot teljesítő utolsó brit veterán, Harry Patch 2009-ben, szintén 111 éves korában halt meg. Patch a tűzszünet évfordulóin rendezett hagyományos londoni megemlékezések egy évvel korábbi ceremóniáján még részt vett, két bajtársával, az akkor 112 éves Henry Allinghammel és a 108 éves Bill Stone-nal együtt. A 2008-as évfordulós megemlékezésen ők koszorúztak elsőként, de utána néhány hónap leforgása alatt mindhárman elhunytak.
Florence Green most bejelentett halálával nincs több olyan élő veterán a világon, akiről hivatalosan tudható, hogy katonai szolgálatot teljesített az I. világháború éveiben.