Együttműködési megállapodás,HM-MAZSIHISZ-EMIH

A megállapodással tovább erősödik a honvédség

2012. január 26. 11:04

Együttműködési megállapodást írt alá a Honvédelmi Minisztérium, az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség (EMIH), a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (MAZSIHISZ). Hende Csaba honvédelmi miniszter, dr. Sarkadi Sándor, az EMIH elnöke, valamint dr. Feldmájer Péter, a MAZSIHISZ elnöke írta alá az együttműködésről szóló dokumentumot.

A megállapodást aláíró felek – a HM Tábori Lelkészi Szolgálat Tábori Rabbinátus közreműködésével – elősegítik, támogatják a zsidó identitású katonák és más közszolgálati jogviszonyban álló személyek hitéletét.

E megállapodással tovább erősödik – ezúttal a katonák lelki gondozását tekintve – a Magyar Honvédség- hangsúlyozta Hende Csaba honvédelmi miniszter az ünnepélyes aláírást megelőzően.

Aki a hitében megerősödik, az az országot is tudja erősíteni!- fogalmazott dr. Feldmájer Péter, a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetségének elnöke.

Dr. Simicskó István, a tárca parlamenti államtitkára kiemelte: az együttműködési megállapodás előkészítésénél fontos szempont volt a közös érdekek érvényesítése. Azt kérte a közös munkában résztvevőktől, hogy mindig azt keressék, ami közös, ami összeköti őket a célok elérésében.

(kormany.hu; HM Sajtóiroda)

(fotó: Krasznai-Nehrebeczky Mária)