Emlékparkot avatott Zalaegerszegen Izrael magyarországi nagykövete

 Ilan Mor, Izrael magyarországi nagykövete felavatta a Remény emlékparkot a Béke-Shalom Baráti Társaság megalakulásának 20+1-ik évfordulóján szerdán, Zalaegerszegen.

A zalaegerszegi zsidó temető előtti parkban a holokauszt 60. évfordulója alkalmából állítottak fel emlékművet. A park a szerdai avatáson kapta a Remény elnevezést, amelyet nagykövet jelképesnek, üzenetértékűnek nevezett.
A bronzzal díszített holokauszt-emlékművön, amelyet többször is megrongáltak, annak a 868 zalaegerszegi zsidó polgárnak a neve olvasható, akiket 1944-ben hurcoltak el koncentrációs táborokba.
Ilan Mor azt mondta, hogy a Béke-Shalom Baráti Társaság tevékenysége hozzájárul a két ország kölcsönös megismeréséhez, segíti az emberek együttműködését.
Újságírói kérdésre közölte: fontosnak tartja, hogy az emberek tudják, „Izrael nem csak a közel-keleti válságról szól”. Kiemelkedőnek nevezte az ország orvosi, gyógyászati, gépészeti fejlesztéseit, kulturális értékeit. Mint fogalmazott, ezek azok a területek, amelyeket meg kell ismertetni az emberekkel, hogy ezáltal megváltozzék az Izraelről alkotott kép.
Gyutai Csaba, Zalaegerszeg polgármestere (Fidesz-KDNP) a társaság 20+1 évet reprezentáló könyv bemutatóján kiemelte; a város kulturális életének értékes közössége a Béke-Shalom Baráti Társaság. Tevékenységükkel egyaránt hozzájárultak a város kulturális életéhez és a magyar-izraeli kapcsolatok építéséhez.
A Béke-Shalom Baráti Társaság 21 éve alakult, 20 éve jegyezték be önálló civil szervezetként. Zalaegerszegen működik, de most már a megye más településein élők is részt vesznek a munkájában.