Lázár a szerencsjáték-törvényről kérdezi Orbán Viktort

Augusztus 12-ig kell választ adnia a miniszterelnöknek Lázár János írásbeli kérdésére, mely a szerencsejáték-törvényről szól.

Írásbeli kérdést nyújtott be a parlamentben a Fidesz frakcióvezetője Orbán Viktornak – írja a Népszava. Lázár János arra vár választ a kormányfőtől, hogy mikor és milyen elvek mentén írnák át a húszéves szerencsejáték-törvényt. A napilap birtokába került dokumentumban Lázár azt kérdezi a miniszterelnöktől, „változtatásra érett szabályozás, mikor s hogyan vizsgálja felül a kormány?” Orbánnak augusztus 12-ig kell választ adnia.

A kormány az ágazatot újraszabályozó nemzeti szerencsejáték-stratégiát készít. A Népszava felidézi: az ígéretek szerint az új szerencsejáték-törvényt is tartalmazó javaslatcsomagot az őszi ülésszakban tárgyalhatja az Országgyűlés, hogy 2012 januárjától életbe léphessenek a rendelkezések. Utóbbiakra javaslatokat is tett Lázár: az online szerencsejátékok kezelését, a pénznyerő automaták online felügyeletének bevezetését, a kártyatermek szabályozását és a játékadó növelését említette.