Jarkon parki péntek

A www.amichay.hu  közösségi magazin igyekszik lenni, olyan szerzőket fog össze, akik az adott témáról hitelesen és közérthetően  tudnak  írni.

Jarkon parki péntek

Csütörtök reggel még tele voltam energiával.

Kora reggel kipattantam az ágyból, futtában ittam meg a hosszú tejes kávét, a buszon gondoltam végig, mit és hogyan fogok csinálni aznap. Szerettem volna a hétvégét már az új lakásban tölteni. A nap hátralévő részében úgy tűnt, hogy ez nem is lehetetlen vállalkozás.

Először gletteltem, aztán, amíg száradt a glett hypóval kitakarítottam a fürdőszobát és a szobát.

Mint a kankutyák, kijelölöm a territórámat azzal, hogy mindent a legakkurátusabban kitakarítok hypóval, amit itt ekonomikának hívnak. Elég erős szer, mire a plafontól a padlóig “végignyaltam” mindent, a kigőzölgésétől megszédültem, gyorsan kimentem a teraszra kiszellőztetni a fejem, és megittam vagy fél liter tejet.

Ezek után jött a festés. Kétféle színt vettem, az egyik egy homok-árnyalat, a másik acélszürke, mivel a padló szürke márvány.

Hígítás nélkül raktam fel az előzőleg lemosott falra. A plafont meghagytam fehérre, bár ez nem szokásom, de itt nem zavaró, mert a szoba elég kicsi és a falak színe lesz a meghatározó.

A videorészben elhangzó dal Szenes Hanna versére készült és a felvétel ott, ahol a Jarkon a tengerbe ömlik.

F:Éva Mihály Amichay – városgazdász, újságíró