Megkezdődött a 2011-es Zsidó Nyári Fesztivál belépőjegyeinek értékesítése

Bizonyára sokak számára örömet jelent, hogy a hagyományoktól eltérően idén már májustól lehet jegyet váltani


Megkezdődött a 2011-es Zsidó Nyári Fesztivál belépőjegyeinek értékesítése Bizonyára sokak számára örömet jelent, hogy a hagyományoktól eltérően idén már májustól lehet jegyet váltani a fesztivál programjaira. Ez jelen esetben még nem minden előadásra vonatkozik, hanem lépcsőzetesen kerülnek fel az egyes produkciók az Interticket jegyértékesítési hálózatába.

Augusztus 28-án a New York-i Metropolitan fúvós együttese, a The Metropolitan Opera Brass of New York nyitja meg a fesztivált. Ők első alkalommal lépnek fel Európában és koncertjük vendége a kiváló francia zongoraművész, Francoise de Clossey lesz.

Több szempontból is páratlan koncertre kerül sor augusztus 29-én, a Dohány utcai zsinagógában, ahol világzene kelet-európai sztárjai, Lajkó Félix, a Balogh Kálmán Gipsy Cimbalom Band és Marko Markovic adnak közös koncertet.

Bizonyára sokak számára jelentett felejthetetlen élményt Palya Bea két évvel ezelőtti első szefárd koncertje. A zsidó kultúra csodálatos dalai az eltelt idő alatt Bea repertoárjának szerves részévé váltak.

Olyannyira, hogy 2011 őszén országos turnéra indul új Ezeregy szefárd éjszaka című műsorával, amelynek bemutató koncertje augusztus 30-án a Zsidó Nyári Fesztiválon lesz.

Szeptember 4-én az idei fesztivál egyik szenzációja, az Idan Raichel Project lesz, amelynek névadó vezetője egyike a legkiforrottabb és legizgalmasabb fiatal előadóknak, aki zeneszerzőként és zongoristaként egyaránt kiemelkedő.

A világhírű izraeli világzenei formáció először lép fel Magyarországon. Zenei stílusukban Afrika, Latin-Amerika, a Karib térség és a Közel-Kelet zenei hagyományai különleges, harmonikus egységben olvadnak össze.

Augusztus 31-én a fesztivál közönségének régi kedvence, a kiváló énekes-zeneszerző David D’Or a világsztár magyar operadívával, Miklósa Erikával ad közös koncertet.

A fesztivál emblematikus csapata, a Budapest Klezmer Band pedig ezúttal a Vujicsics Együttessel ad közös koncertet.

Az Uránia Nemzeti Filmszínházban szeptember 29-én az izraeli Beer-Sheva Theatre  Játszd újra Sam! című előadását láthatják. Augusztus 31-én Leonard Cohen és Irving Berlin dalaiból ad koncertet Falusi Mariann és Földes Tamás és a Zsidó Nyári Fesztivál állandó sztárvendége,

 

Horgas Eszter augusztus 3-án ezúttal Szeretni bolondulásig címmel, régi filmslágerekből összeállított új produkciójával várja az érdeklődőket.

Szeptember 4-én az egyik legnépszerűbb hazai világzenei előadó-zeneszerző, Szirtes Edina Mókus és együttese a Fabula Rasa első alkalommal lesznek a fesztivál vendégei.

A fesztivál hagyományos programjai közé tartoznak a filmnapok, amelynek első alkalommal ad otthon a Puskin Mozi. Idén az Izraeli Film – és Televíziós Akadémiával közös rendezésben egy héten át vetítik a közelmúlt legnépszerűbb, legsikeresebb izraeli alkotásait.

A Zsidó Nyári Fesztivál új helyszínnel gazdagodik, mert az idei esztendőben a felújított Goldmark Teremben is lesznek programok.

Díszvendég lesz a világhírű magyar származású, de Olaszországban élő író, rendező Giorgio Pressburger, akivel a Goldmark Teremben a magyar nyelven megjelent műveiről beszélget Ungvári Tamás, ezen kívül a Puskin Moziban vetítik a rasszizmusról készített rövidfilmjét.

Szeptember 1-jén szintén a Goldmark Teremben lép fel Családregény című koncertjével Gerendás Péter, partnerei többek között két gyermeke, Gerendás Hanna és Gerendás Dani lesznek.

A Rumbach utcai zsinagógában az izraeli születésű, fiatal zeneszerző, zongoraművész Omer Klein triója ad koncertet szeptember 3-án. A fiatal szoprán énekesnő, Pasztircsák Polina dalestjén szeptember 4-én többek között Liszt és Mahler műveiből hallhatnak válogatást, zongorán közreműködik Füzi Nóra.

A sokak által kedvelt kézműves kirakodó vásár helyszíne ezúttal is a Gozsdu Udvar lesz.