Ujszocialista

Üllő város lakói a 2010. augusztus 10-én 16 órakor kezdődő sajtótájékoztatóval egybekötött demonstrációval arra szeretnék felhívni a figyelmet:


 a SPAR logisztikai központja mellett még mindig nem épül a zajvédő fal. A beruházó a zajvédő fal megépítését ugyan 2009. július 31-ig szerződésben vállalta a Zsaróka út lakott területtel határos szakaszán, de az Üllő Város Önkormányzatával kötött szerződésben ennek határidejét többször módosították, és a helyszínen látható: előkészületeknek nyoma sincs.

 

Az üllői Árvácska utca lakóinak életét megkeserítő állapotok a városban közismertek. Lakótelkeik végében egy korábban traktorútnak használt úton teherautók, kamionok százai közlekednek. A logisztikai bázis fejlesztése ráadásul nem állt meg, az önkormányzat használatba vételi engedélyt adott egy újabb cég 16 ezer négyzetméteres raktárház augusztusi megnyitásához, aminek eredménye még a mostaninál is nagyobb forgalom lesz.

 

Az Árvácska utcaiak nem a fejlesztéseket kifogásolják, amely jelentős adóbevétellel gyarapítja a település költségvetését, hanem azt szeretnék, hogy az önkormányzat ne áldozza fel az itteni családok nyugalmát mindezért. Szerintük most éppen ez történik: a Zsaróka úti kamionforgalom miatt máris élhetetlenné vált az Árvácska utca.

 

A demonstráció résztvevői elsőként a zajvédő fal azonnali megépítését követelik, majd annak a szervizútnak az elkészítését, ami elkerüli Üllő lakott részeit.

 

Ellenbacher András, a választókörzet önkormányzati képviselője szerint a szerződéskötéssel kapcsolatosan fontos részletek nem kaptak eddig nyilvánosságot. Ezek a részletek pedig – amint a képviselő állítja – egyértelműen arra utalnak, hogy az önkormányzat döntéshozó többségének és a polgármesternek komoly felelőssége van abban, hogy idáig fajultak a dolgok a Zsaróka út környékén.

 

A demonstráció szervezője az Új Szocialista Mozgalom. Tagjai az üllői lakosokkal együtt fel kívánja hívni az ország közvéleményének figyelmét, hogy nem tűrhetjük tovább a társadalom- és a környezet kifosztását.  A rendezvényt támogatja a Baloldali Zöldek – Zöld Tett Társulás és a Forráspont Szövetség is.

 

További információ:

dr. Nagy Marianna szóvivő

+36 20 472 7001

[email protected]