Díj a lelkiismeret hangjának, a zsidó szellemi életet bemutató írónak és az ortodoxia elnökének

Díj a lelkiismeret hangjának, a zsidó szellemi életet bemutató írónak és az ortodoxia elnökének


Díj a lelkiismeret hangjának, a zsidó szellemi életet bemutató írónak és az ortodoxia elnökének

 

A nemzeti ünnepünk alkalmából kitüntetésben részesültek közül három díjazottat választottunk ki, akikre a legbüszkébbek vagyunk, akik szívünkhöz a legközelebb állnak. Minden díjazottnak további eredményes munkát és jó egészséget kívánunk.



Aranytoll-díj Benedek István Gábornak

benedekistv__ng__bor.jpgA Magyar Újságírók Országos Szövetsége (MÚOSZ) által alapított Aranytoll-díjban részesült a Magyar Sajtó Napja alkalmából a tótkomlósi születésű Benedek István Gábor, a magyar zsidó társadalmi, szellemi életet bemutató Remény című folyóirat alapító főszerkesztője.
A kollégái, barátai körében csak BIG-ként emlegetett Benedek István Gábor 19 évesen – 1956-ban – a Petőfi Népe c. kecskeméti lapnál kezdte az újságírást, majd Szolnokon, valamint a Kirakat című budapesti havilapnál folytatta. A Magyar Hírlapnak 1968-tól, megalapításától kezdve közel egy évtizeden át volt munkatársa és főmunkatársa. Ezt követően az Ország-Világ c. hetilap rovatvezetőjeként dolgozott. 1983 és ’89 között a Népszabadság gazdasági rovatának munkatársa, majd belpolitikai rovatának helyettes vezetője. 1979 és ’88 között az újságíró iskola gazdaságpolitikai szakán oktató. 1989-90-ben a Magyarország c. hetilap főszerkesztő-helyettese.
A rendszerváltás küszöbén alapító főszerkesztője a Tőzsde Kurír, majd a Bank és Tőzsde c. gazdasági-pénzügyi hetilapoknak. 1997-ben vonult nyugdíjba, de már a következő évben alapító főszerkesztője a magyar zsidó társadalmi, szellemi életet bemutató Remény c. folyóiratnak, amelyet kiváló szerzőkkel, gazdag, színes tartalommal mindmáig, immár 12 éve szerkeszt. Dolgozott televízióban és rádióban is, irodalmi munkássága figyelemre méltó. Mintegy húsz kötete jelent meg.
A Magyar Köztársasági Érdemrend Középkeresztje a Csillaggal kitüntetés a „Lelkiismeret hangjának”
Arthur_Schneier.jpgA nem Magyarországon élők és a külföldiek közül a legmagasabb rangú elismerést, a Magyar Köztársasági Érdemrend Középkeresztje a Csillaggal kitüntetést kapott.
A Lelkiismeret Hangja Alapítvány alapítójaként és vezetőjeként a vallásszabadság, az emberi jogok, a felekezetek közötti tolerancia előmozdítása és támogatása érdekében végzett tevékenysége elismeréseként Arthur Schneier-nek, a New York-i Park East Zsinagóga főrabbija.
Magyar Köztársasági Érdemrend Lovagkeresztjének polgári tagozata kitüntetés Herczog Lászlónak
Herczog László a Magyarországi Autonóm Orthodox Izraelita Hitközség elnöke, a Magyar Köztársasági Érdemrend Lovagkeresztjének polgári tagozata kitüntetést vehette át.

herczogl__szl__.jpg
Herczog László veszi át a Magyar Köztársasági Érdemrend Lovagkeresztjének polgári tagozata kitüntetést Kiss Pétertől

 

 

F:Mazsihisz