Ünnepi Könyvhét

Hiller István

együttműködést ajánlott


Ünnepi Könyvhét – Hiller István együttműködést ajánlott a Márai-program megvalósítása érdekében

 

Hiller István oktatási és kulturális miniszter az Ünnepi Könyvhét Szép Magyar Könyv 2008 Verseny elismeréseinek és a minőségi könyvesboltok Hermész-díjának átadó- ünnepségén a Márai-program megvalósítása érdekében együttműködést ajánlott és együttműködést kért a könyves szakma képviselőitől.

A tárcavezető hangsúlyozta, abban az évben, mikor Kazinczyt ünnepeljük, a magyar nyelvet fókuszba helyezzük, helyes, ha a Márai-program is bele kerül a közös gondolkodásba.

Felhívta a figyelmet arra is, hogy újra kell fogalmazni a könyves szakma, a könyvtárak, az írók, az olvasók és az állam szerepét. Az állam nem vonulhat ki a könyvszakma életéből.

Mint mondta, 2010. január 1-től – amikor a Nemzeti Kulturális Alap bevételi forrását az ötös lottó járulékadójának 90 százaléka alkotja majd – a Márai-program megvalósíthatóvá válik.

Hiller István reményét fejezte ki, hogy a Márai-program nemcsak szándék marad, s jövőre, az Ünnepi Könyvhéten már úgy gondolhatunk rá, mint amit közös akarattal valósítottunk meg.

BreuerPress-MCONET