A nő dicsérete

BTF


Hiller: A Budapesti Tavaszi Fesztivál együttműködést teremt

 

 

Hiller István szerint a Budapesti Tavaszi Fesztivál hagyomány, de már nem csak egy város, hanem egy egész ország tekinti magáénak. Sőt túllépte az országhatárokat is mind programszervezésben, mind együttműködésben. Ezt a tárcavezető a Budapesti Tavaszi Fesztivál (BTF) megnyitó ünnepségén hangsúlyozta pénteken, a Szépművészeti Múzeumban.

Mint arra Hiller István az ünnepségen, amely A nő dicsérete – Alfons Mucha, a szecesszió cseh mestere című kiállítással nyílt meg, rámutatott Magyarország egyik legkitűnőbb rendezvénysorozata, a BTF teret és lehetőséget kínál a tehetségeknek, hogy minél többen megismerjék, elismerjék őket.

A Budapesti Tavaszi Fesztivál – amely egy nagyszerű s nemzetközileg is elismert programsorozat – együttműködést, szinergiát teremt – fűzte hozzá.

A tárcavezető annak a meggyőződésének adott hangot, hogy a pénzügyi – és gazdasági válságból a kultúra, az oktatás, a kutatás és az innováció jelenthet kiutat. Ami a középkorban a föld volt, ami a 19. században a gyárak ereje, az most, a 21. században a megszerzett tudás, műveltség.

Hiller István jó szórakozást, kitűnő élményt kívánt a Budapesti Tavaszi Fesztivál látogatóinak.

 

BreuerPress-info