Magyar Zsidó Kongresszus

Mazsihisz


 
Összehívta a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége a Magyar Zsidó Kongresszust

A Kongresszus összehívásának lehetőségét hosszú vita után a Mazsihisz Közgyűlésének 2008. évi márciusi ülése teremtette meg, amikor módosította Alapszabályát.

A hét végi Kongresszus lehetőséget teremt arra, hogy a zsinagógákban szerveződő zsidó közösségek eszmét cseréljenek, a nem zsinagógai közösségek képviselőivel, hogy a zsidóságot érintő kérdésekben igyekezzenek közös álláspontot kialakítani.
A Kongresszus szabályozott és hosszú távú lehetőséget ad arra, hogy a felmerült problémákat a zsidóság képviselői időről időre megvitassák. A tervek szerint a Kongresszus állandó bizottságokat hoz létre, amelyek vezetői és tagjai konkrét javaslatokat dolgoznak majd ki a Mazsihisz döntéshozói felé.
A Magyar Zsidó Kongresszus létrehozásának célja, hogy elősegítse a rendelkezésre álló erőforrások célszerű és hatékony felhasználását. Ez az új együttműködési forma biztosíthatja a magyarországi zsidóság harmonikus fejlődését, a közösségért érzett felelősség tudat általánossá válását.
A Kongresszus ülése nyilvános, azon a korábban regisztrált csoportok egy-egy képviselője szólalhat fel.
A Magyar Zsidó Kongresszusról további információ a Mazsihisz hivatalos honlapján, a www.mazsihisz.org oldalon olvasható.
BPI-info