Szili Katalin, az Országgyűlés elnöke szerint morális rendszerváltás kellene Magyarországon

Szili Katalin, az Országgyűlés elnöke nyilatkozata szerint a népszavazási kezdeményezések a parlamenti erők tehetetlenségét mutatják


Szili Katalin szerint aktuálpolitikai célokat szolgálnak a népszavazási kezdeményezések. Mindezek azt mutatják, hogy a parlamenti erők tehetetlenek és képtelenek együttműködni.
Szili Katalin nyilatkozatában kifejtette, hogy „a népszavazás, ami a közvetlen népképviseleti érdekérvényesítés egyik legfontosabb formája, a kezdeményezések nagy száma és eltérő minősége miatt elveszítheti a jelentőségét. A népszavazás intézményét nem szabadna a populizmus szolgálatába állítani.”
Az Országgyűlés elnöke nyilatkozatában kiemelte, hogy szerinte nincsen szükség a törvények módosítására a népszavazás ügyében, csupán be kellene tartani a jelenleg érvényben lévőket és az alkotmány szellemiségét.
Szili Katalin szerint arra lenne szükség, hogy a pártok tárgyaljanak egymással és oldják meg azokat az ügyeket, amelyek eddig nem kerültek szabályozásra az Országgyűlésben.
Szili Katalin, mint Házelnök, már korábban, egy évvel ezelőtt kezdeményezte a parlamenti képviselők hiányzásának szankcionálását. Szerinte fontos lenne rendezni az egyéni választókerületek ügyét, vagy a tizenöt éve húzódó kérdést: a kisebbségek parlamenti képviseletének megteremtését.
Szili Katalin nyilatkozatában kiemelte, hogy jó lenne a morális rendszerváltást is végigvinni Magyarországon.
Breuerpress Info