Felvételi ponthatárok szerda este 8 órától

Hiller István a tárca vezetője a menetrendet ismertetve elmondta, hogy július 20-án és 21-én még 100 ezer sms-t és 80 ezer e-mailt küldenek szét, amelyben felkérik a diákokat saját eredményük, pontszámaik ellenőrzésére.


A felsőoktatási intézményekből a pontszámokra vonatkozó döntések jóváhagyása július 25-én délben történik meg. Délután 3 órától Pont Ott Party címmel nyilvános rendezvényre várják a diákokat és az érdeklődőket a fővárosban a Millenárison. Hat órától felsőoktatási kerekasztal-beszélgetésen cserélik ki véleményüket a rektori konferencia, a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája és a szaktárca képviselői. Este 8 órától jelennek meg az Országos Felsőoktatási Információs Központ honlapján és a kivetítőkön a pontszámok, s elkezdik szétküldeni az értesítő sms-eket is azoknak, akik ezt kérték.
Hiller István tájékoztatása szerint 104.181 jelentkezőnek összesen 388.194 sms-t fognak szétküldeni felvételi eredményükről.
A miniszter emlékeztetett arra, hogy a felvételi döntés meghozatalakor a jelentkezők összpontszáma mellett a felvehető létszám az intézményi kapacitások és a jelentkezések sorrendje szerepel a szempontok között. A felsőoktatási intézmények július 19-én tudták meg, hogy a felvételizők teljesítménye alapján hány hallgatót tudnak felvenni. A miniszter közölte, azt várják, hogy 2-3 tanév múlva emelkedik a felsőoktatás színvonala.
BreuerPress