Összecsapások a Fatah és a Hamász fegyveresei között a Gázai övezetben

Összecsapások törtek ki hajnalban a Gázai övezet több pontján a Hamász és a Fatah rivális palesztin szervezetek fegyveresei között, a lövöldözésekben legkevesebb hat ember megsebesült.


Az egyik – közelebbről nem megnevezett – helyszínen a Hamász fegyveresei egy minibuszból tüzet nyitottak a Fatah biztonsági erejének egy úttorlasznál őrt álló tagjaira. Palesztin kórházi források szerint itt négyen sebesültek meg.
A Gázai övezet északi részén másik két ember is lőtt sérüléseket szenvedett, miután a Hamászhoz tartozó fegyveresek tűz alá vettek egy autót.
Eközben Gáza központjában rálőttek a nemzetbiztonsági hivatal épületére.
A Gázai övezetben mindennaposak a belharcok, fegyveres rablások, halálos családi viszályok és emberrablások azóta, hogy Izrael 2005-ben elköltöztette az övezetben élő zsidó telepeseket, és kivonta onnan a katonáit.
Az erőszak letörésére tett minden eddigi kísérlet kudarcot vallott. A minap Háni al-Kavaszmi palesztin belügyminiszter kilátásba is helyezte lemondását, nehezményezve, hogy nem hajtották végre a közbiztonság helyreállítására kidolgozott tervét.
BreuerPress-info