I.T.B.

Pécs városa és az EKF-program is képviselteti magát Európa legjelentősebb turisztikai vásárán, a holnap kezdődő berlini Internationale Tourismusbörsé-n


A több mint 40 éves múltra visszatekintő szakmai és közönségvásár idén nagyobb és nemzetközibb lesz, mint valaha: 184 ország rekordszámú, közel 11 ezer kiállítója mutatkozik be március 7. és 11. között a világ vezető turisztikai eseményén. Az ITB Berlin résztvevői között az egyes régiók és országok képviseleteit éppúgy megtaláljuk, mint a világ minden tájáról érkező utazási szolgáltatókat, akik a vásár 160 ezer négyzetméteres kiállító területén prezentálják a turisztikai iparág valamennyi aktuális szegmensét.
Hazánkat a Magyar Turizmus Zrt. 300 négyzetméteres standja képviseli, amelyen – a Magyar Turizmus Zrt. Dél-Dunántúli Regionális Marketing Igazgatósága közreműködésével, és az Oktatási és Kulturális Minisztérium támogatásával – Pécs is bemutatkozik, mint 2010 Európa Kulturális Fővárosa.
Az ITB Berlin vendége lesz Dr. Méhes Márton, a Pécs2010-program művészeti igazgatója, aki március 7-én egy 14.30-kor kezdődő pódiumbeszélgetésen Ulrich Fuchs-szal, a Linz2009-program helyettes főintendánsával és Jürgen Fischerrel, a Ruhr2010-program vezetőjével együtt nyilatkozik majd az EKF-előkészületek jelenlegi helyzetéről, a városok európai megmérettetéséről és az együttműködési lehetőségekről.
BreuerPress-info