JÉZUS ÁLLITÓLAGOS JERUZSÁLEMI „SIRJÁRÓL”…

„Ez képtelenség. Ez nonsense!”
IZRAELI ARCHEOLÓGUSOK CÁFOLJÁK A KANADAI
FILMET – JÉZUS ÁLLITÓLAGOS JERUZSÁLEMI „SIRJÁRÓL”…


Izraelben maliciózus mosollyal fogadták a román származásu, Izraelben született és Kanadában filmező Szimcha Jacukobovici „szenzációs” bejelentését állitólagos felfedéséről, ami a mások által feltárt, de a filmes által világgá kürtölt jeruzsálemi Jézus-sirt illeti.
A kevés tény-anyag szerint a temetkezési szarkofágokat, már a nyolcvanas évek elején tárták fel, teljesen véletlenül, a Tálpijot negyedbeli ásatások során. Húsz éven keresztül feküdtek az izraeli Archeológiai Autoritás telepén, egy folyosón, mivel senki nem tulajdonitott semmi jelentőset nekik.
Migcsak jött… Jacubovici, James Cameron, Oscar-dijas rendező és a film, amely „kideritette” hogy itt van Jézus , felesége, fia és egész családja eltemetve.
A mult héten bemutatott film, ahogy halljuk, nem sok nézőt győzőtt meg. Ezzel szemben vezető izraeli archeológusok lehúzták a keresztvizet a „felfedezőkről” és filmjükről. Első volt prof’ Ámosz Klóner, a Bár-Ilán egyetem archeológusa, aki kemény szavakkal („képtelenség”, „nonsense”) illette a filmesek tézisét, amit fantáziának nevezett. Szerinte és mások szerint is – köztük Joe Zias, aki antropológus – közönséges csalásnak nevezik a film állitásait, mondván hogy, az „nemtelen állitásokkal próbálja rászedni a hivőket. A filmnek és a szóbanforgó osszáriumnak semmi köze Jézushoz” – mondják.
A szakértők között a világsajtó egy magyar vallástörténész professzort, az oxfordi Vermés Gézát is idézte, aki azt mondta, hogy a talált nevek nagyon általánosak és ezért mit sem mondanak és „az egész nevetséges”. Thomas Reese a Georgtowni egyetemről, „vallási és régészeti prostituciónak” nevezte a film állitásait.
Ettől függetlenül persze, a film még nagy kasszasiker lehet. A nagy kérdőjel csak ott van, miért kölcsönözött ki az izraeli Archeológiai Autoritás a filmeseknek két osszáriumot, a talált tizből, hogy ezzel propagálják Kanadában a kontroverzális filmet?…
—————————————————
EL-AL SZOMBATOT SZEG ÉS…BOCSÁNATOT KÉR…
Ez már a tragi-komédia ki tudja hanyadik folytatása. Nemrég tudósitottuk, hogy az izraeli El-Al légijárat megszegte a szombatot és ezzel elvesztette a vallásos közönség támogatását, amely bojkottot hirdetett, stb. Utána megegyeztek, El-Al mea-culpázott és szent volt a béke.
Egész az elmult szombatig, amikor egy El-Al gép, technikai hiba következtében, ismét két órával a szombat beállta után, érkezett a loddi ben-Gurion reptérre. Ismét bojkott fenyegetés, ismét magyarázkodás (nem találták a rabbit, akinek „pászkenolni” kellett volna), majd a végén bocsánatkérés, amit a légitársaság az ultra-ortodox napilapokban tett közzé. Most megint (majdnem) szent a béke, de a vallásos aktivisták biztositékokat kérnek.
Az érdekes az, hogy az El-Al, okulván a multból, szállodát biztositott a vallásos utasoknak, de a rabbik nem azok érdekében emelnek szót (mert azok amúgy sem utaznának szombaton) hanem azokért akik követelték, hogy sábesz ide, sábesz oda, vigyék őket haza azonnal. Ezek lelkét akarják a rabbik megmenteni…
————————————————-
Kinek nincs humor érzéke?
PURIM RABBI? OLYAN PEDIG NINCS!
Az askenáz zsidó közösségekben több mint ezer éve divik, hogy Purim ünnepére, a jesivákban választanak egy un. „Purim-rabbit” – rendszerint egy humorérzékkel megáldott idősebb bóchert – aki aztán a nap témájában „dönt”, kvázi halachikus problémákat „old meg”, esetleg kifigurázza a jesiva vezető rabbijait, stb.
Ezidáig ettől senki nem sértődött meg. Ha a humorérzék és a rabbik nem is mindig járnak együtt – mindenki jó képet vágott a dologhoz, és várta…múljon el Purim és a rabbik legyenek ujra szigorúak és ne vicceljék el a komoly dolgokat.
Nem igy Ovádja Joszéf, a szfárádi világ great old manja, aki az idén dörgedelmes ukázban barmolta le ezt a „rossz szokást” és felhivta hiveit, tegyenek meg mindent, hogy azt kigyomlálják. „Purim-rabbi? Ilyen nincs!” – mondta a lehető legkomolyabban, ahogy egy tréfás témához közeledni tud egy olyan valaki, akinek nincs humor érzéke.
Szavai, pártja, a Sász, lapjában láttak napvilágot.

Iszlám bosszú IZRAELBEN – vallási sugallatra
BEDUIN SUHANCOK TIZENÉVES ZSIDÓ LÁNYOKAT
ERŐSZAKOLTAK MEG ALSÓ GALLILEÁBAN
Hosszu nyomozás után az izraeli rendőrség lefülelt egy több mint nyolc tagu beduin bandát, amely az elmult két évben arra specializálta magát, hogy fiatal izraeli nőket és tizenéves lányokat csalt tőrbe és erőszakolt meg – „bosszúból azért amit Izrael csinál velünk Gázában” – ahogy az egyik bandita mondta egy 13 éves kislánynak, aki csoportos erőszak áldozata volt.
A rendőrség csak az elmult napokban oldotta fel a közlési tilalmat: amit ma már tudni lehet, hogy eddig nyolc gyanusitottat tartóztattak le, mindannyian beduin fiatalok az alsó Gallileai Bir-El-Makszur falú lakósai. Négyen közülük teljes vallomást tettek, a többiek tagadnak. A falu lakósainak felháborodása nagy, vannak akik halálbüntetést követelnek a huligánoknak és van aki azt mondja hogy ki kell herélni őket.
A banda tagjai – mindannyian 20 év körüliek – éjszaka vadásztak áldozataikra. A fiatal lányok, köztük egy katonalány(21 éves) és egy 13 éves kislány, jóhiszemüen felszálltak egy autó-stopra, aminek vége csoportos erőszak volt.. A 13 éves kislány könyörgött támadóinak, hogy ne öljék meg őt…
Az első eset 2005 áprilisában történt és a rendőrség azóta kereste a támadókat. Magukat megnevezni nem akaró arab források szerint, a „bosszu” iszlám vallási sugallatra történt. Ezek a körök az észak-izraeli iszlámisták vezérére mutatnak, mint az akció „szellemi” mentorára. A rendőrség nyomoz és további letartóztatások várhatók.
Az érdekes az, hogy az izraeli beduin lakósság általában lojális az államhoz, fiataljai katonai szolgálatot teljesitenek, ellentétben a moszlim arabokkal. Ez az első eset, hogy beduinok ilyen kriminális akcióban vesznek részt.
—————————————————

TOAF VISSZAKOZIK: TUDOMÁNYOS CIKKBEN FOGJA
KÖZÖLNI, HOGY A VÉRVÁD – ALAPTALAN
Miközben a Toáf botrány („tudományos vérvád”) tovább gyűrüzik, maga a professzor, aki kiszabaditotta a szellemet a palackból – határolja el magát saját müvétől.
Az izraeli Háárecnek adott interjuban Áriel Tóaf, a római főrabbi fia és a vallásos Bár-Ilán egyetem történelmi tanszékvezetője – maga cáfolja meg a könyvében („Véres peszáchok”) állitottakat és igéri, hogy rövidesen mindent helyrehoz, egy tudományos folyóiratnak irott tanulmányában. Addig is csak annyit hajlandó mondani. hogy zsidók soha, semmilyen körülmények között, nem öltek meg keresztény gyerekeket és nem használták vérüket a pászkában.
—————————————————
NEVES IZRAELI RABBIK KÉRIK BUSHT:
ENGEDJÉK SZABADON POLLÁRDOT!!
Két neves izraeli rabbi, Eljasiv és Steinmann, személyes levélben fordultak Georg W, Bushhoz, az Egesült Államok elnökéhez, azzal a kéréssel, hasson oda hogy bocsássák szabadon Jonatán Pollárdot, aki már 20 éve ül az amerikai börtönben.
Salom Joszéf Eljasiv, akit a ortodox zsidók a világ vezető „döntéshozó” rabbijának tartanak („Poszék Hádor”) és Áron-Léb Steinmann, az izraeli jesiva-világ elismert doyenje, apolitikus levelet irtak az amerikai elnökben, amelyben emberiességére apellálnak. A rabbik nem irják hogy Pollard ártatlan (kémkedésért itélték el annakidején), hanem csak azt hogy kérik, adjon amnesztiát Pollárdnak, aki már húsz éve tőlti büntetését.
A rabbik Amerikát „a kegyelem országának” nevezik („the epitome of compassion and generosity”, vagy, héberül, „Málchut sel cheszed) és ezért fordulnak hozzá. Pollárd a börtönben megtér tés vallásos zsidó lett belőle…
A rabbik levelét az amerikai Agudát Jiszráél képviselői adták át a mult héten Bush elnöknek, akik elmodták ki ez a két a rabbi és mi a befolyása a zsidó tőmegekre.
Értesülésem szerint az elképzelés az, hogy Bush, mielőtt befejezi második elnöki terminusát, fog kegyelmet adni Pollárdnak, aki utána azonnal Izraelbe jön.
————————————————-
A VŐLEGÉNY 19, A MENYASSZONY EGY HIJÁN HÚSZ…
A guri haszid udvar esküvője fél napra megbénitotta Jeruzsálem forgalmát
Ma már a királyi esküvők sem ilyen nagy attrakciók- mondta a mult kedden (ma egy hete) egy „külső szemlélő”, aki egy jeruzsálemi közlekedési dugóból „nézte” – nagy távolságból – a guri haszid „udvar” királyi esküvőjét.
Ma a lengyel eredetü guri (Gora Vary) haszidizmus a legnagyobb Izraelben és világszerte. Feje, Jákob Árje Álter, a jelenlegi rebbi a mult héten nősitette meg legöregebb unokáját, a már 19 éves, Áron Noach Áltert, kinek a menyasszonya, a „szépséges-szemérmes” Rachel Wasserzug, sem töltötte még be huszadik életévét
A lagzi tiszteletére egy fél napra lezárták Jeruzsálem Romema negydét és az oda vezető utakat, hogy a több mint 50 ezer főnyi ünneplő tőmeg – kevés meghivott, főleg családtagok , a többi a „rebbe” hivei, akik nem mulsszthatják el az alkalmat, hogy mesterüknek tisztelegjenek. A hétköznap ünnelőba öltözött tömeg (fekete selyemköntös és prémkalpag =szpodik), nagyon fegyelmezetten viselkedett, a haszid rendezők nem hagytak a rendőröknek semmi munkát.
A nők természetesen külön voltak és zárt körü tévén szemlélték a Chupa lezajlását, ami a férfiak dolga. Ott csak a menyasszony, édesanyja és anyósa, nomeg a nagymama, a rebbe felesége, voltak jelen.
Hogy mondják magyarul? Mázel Tov!
—————————————-
… ÉS A NETORÉ KARTA AZ ÁSATÁSOK ELLEN
„Még ha nincs is igazuk, az ásatások nem veszélyesek és tiltakozásuk alaptalan – akkor sem szabad a zsidóknak a népeket (itt konkréten az arabokat) mérgesiteni…” – mondja a jeruzsálemi szélsőséges Netoré Kárta szekta szóvivője, miután a szélsőséges szekta csatlakozott Raed Sallah sejkhez, az észak- izraeli iszlámista front vezetőjéhez, aki ujabb Intifádát (fegyveres ellenállást) hirdet a Templomhegyi mentő ásatások ellen, mivel azok úgymond, aláássák az Iszlám szent-hely szentségét.
A Netúrások nemrég nemzetközi publicitást szereztek maguknak, amikor tiz (magyarszármazásu) tagjuk részt vett a teheráni Sóá-tagadó konferencián, ahol az őrült iráni elnök ismét kihirdette Izrael megsemmisitésének hámáni tervét. Mojse Hirsch, a Netúré amerikai származásu oszlopos tagja (annakidején a „zsidó ügyek minisztere” Arafat kormányában), elmondta a Jerusalem Post munkatársának, hogy „a moszlimoknak akkor is igazuk van – ha nincs igazuk. Ha ők inzultust látnak az ásatásokban – a zsidó vallás tiltja hogy inzultáljuk őket.”
———————————————
Az inspiráció egy kabbalista jeruzsálemi rabbitól jött
HAT MILLIÓ EVANGÉLIKUS GYEREK IMÁJA: MENTSE MEG ISTEN IZRAELT AZ IRÁNI GENOCIDE TERVTŐL…
David Bacri, az ismert jeruzsálemi kabbalista rabbi és jesiva vezető, nemrég kampányt hirdetett meg, melyben kérte, hogy 10 ezer izraeli gyerek vegyen részt egy imában, amely kéri a Teremtőt, hiusitsa meg Irán elnökének őrült genocide tervét Izrael megsemmisitésére.
Amikor ezt Michael D. Evans, egy texasi evangélikus pap, olvasta a Jerusalem Post riportjában, az ötlet megtetszett neki és elhatározta hogy egyháza csatlakozik. „Miért csak tiz ezer, miért nem milliók? – kérdezte.
Gondolatát elhatározás, azt meg tettek követték. A derép pap kihirdette és megszervezte: Purim napján, az akkori menekvés emlékére, hat millió evangélikus gyerek vett rész az imában, amely világszerte kérte Istent, mentse meg Izrael, Achmadeniád genocie tervétől.
Bacri, a kabbalista rabbi, nevében fia, Jichak Bacri, üdvözölte és köszönte meg a kezdeményezést: „Lehet remélni, hogy ez felébreszti a világ lelkiismeretét – mondta – „ha a népek arra a meggyőződésre jutottak hogy Izrael veszélyben van – lehet hogy ez felébreszti a Diaszpórában élő zsidókat is”.
Ámen!

NAFTALI KRAUS Izrael