Pro Cultura Hungarica elismerések

Bogyay Katalin nemzetközi szakállamtitkár és David Green, a British Council vezérigazgatója szándéknyilatkozatot írt alá az oktatás és kultúra területén történő együttműködés előmozdítása érdekében 2007. február 19-én Londonban.


A szándéknyilatkozat tartalmazza azokat a projekteket, amelyek mentén az oktatási és kulturális tárca a British Council közreműködésével brit partnereivel együttműködik 2007-ben. Ezek között számos olyan program található, amelynek alapja az új európai gondolkodás. Ilyen programok keretében keresik közösen a fiatalok az európai felsőoktatás modernizációjának lehetőségeit vagy épül ki kapcsolat Európa jövőbeli ifjú vezetői között.
Az együttműködés eredményeként a tárca és az intézet új olvasási projektet indít a British Council infópontjaiban, támogatja az idegennyelv területén létrejövő projekteket, valamint az „Arts&Business” területén történő együttműködést és szakmai tapasztalatcserét. A szándéknyilatkozat többek között kitér a kultúra tanításának/kutatásának tudományos támogatására, a Tanárok Nemzetközi Fejlesztési Programjára, a kulturális menedzsment kérdésére, a műfordítások segítésére és a könyvkiadók közötti kooperációra is.
——————————————————————————————————–
Bogyay Katalin Pro Cultura Hungarica elismeréseket adott át 2007. február 19-én, hétfőn este a Londoni Magyar Kulturális Központban Lilly Sigallnek, Kőry Ágnesnek és Eric Abrahamnek.
Lilly Sigall fiatal magyar énekművészeket, elsősorban operaénekeseket támogat a LMKK megalakulása óta.
Kőry Ágnes a Bartók Béla Zenei Központ elnöke, magyar és külföldi fiatalokat tanít a Kodály-módszerre és Bartók zenéjére. PhD-jét is Bartók munkásságáról írta. Nemzetközi hírű zenetudós.
Eric Abraham Oscar-díjas filmproducer. Márai A gyertyák csonkig égnek („Embers”) című darab West End-i producere, valamint a könyvből készült film producere.
BreuerPress-info