Letartóztatták Elie Wiesel támadóját

Mint arról a San Francisco Chronicle című napilap beszámolt, a 22 éves, Eric Hunt nevű gyanúsítottat egy pszichiátriai intézetben találták meg, aki idemenekült a felelősségre vonás elől.


Letartóztatták szombaton az amerikai New Jersey államban azt a férfit, aki február 1-én egy San Franciscói szállodában megtámadta Elie Wiesel Nobel-békedíjas írót, Holokauszt-kutatót.
A rendőrség megállapította: Hunt kifejezetten azzal a szándékkal szökött a hónap elején Kaliforniába, hogy az írót célba vegye.
Wiesel egy felekezetközi békekonferencián vett részt a San Franciscói Argent szállodában. A támadó a liftben szólította meg, interjút követelt tőle. Az író beleegyezett, hogy a szálloda halljában beszélget vele, de a fiatalember ragaszkodott hozzá, hogy a szobájába menjenek. Miután Wiesel erre nem volt hajlandó, a támadó megállította a liftet, és erőszakkal akarta bevonszolni őt egy szobába. Az író segítségért kiáltott, mire az agresszor elmenekült, de közben a szálloda előtt hagyta gépkocsiját, benne pénztárcáját, hitelkártyáját és vezetői engedélyét. Így tudták nyomon követni egészen a pszichiátriai klinikáig.
A Chronicle úgy tudja: Hunt kézre kerítését az is megkönnyítette, hogy a támadó feltette akciója történetét egy szélsőséges antiszemita internetes oldalra.
A támadó ellen várhatóan többek között emberrablási kísérlet és idős emberrel szembeni fizikai erőszak címén emel vádat a San Franciscói ügyészség.
BreuerPress-info