Hogyan fizessek, készpénzzel vagy bankkártyával?

A címben feltett kérdés manapság egyre többet hangzik el. Egy hasznos választ, egy mai sajtótájékoztatón hallottuk a világ vezető bankkártya feldolgozó cége, a First Data International vezetőitől. Tudósítónk jelenti.


Mintegy két évtizeddel ezelőtt nagyon irigyeltük az osztrák sógorokat, hogy milyen könnyedén használják fizetésnél a készpénzkímélő bankkártyájukat. Úgy egy évtizeddel ezelőtt már mi is használtuk, az akkor elérhető debit kártyáinkat. Ma viszont szinte nincs is olyan ember Magyarországon, akinek ne lenne legalább egy ATM kártyája, de számos honfitársunk használja az egyre szaporodó és egyre népszerűbb hitelkártyákat.
Míg néhány évvel ezelőtt jó néhányan sportot űztek abból, hogy hol is lehet kártyaelfogadó helyet találni, addigra manapság teljesen elfogadottá vált a különféle típusú kártyák használata.
S, a fejlődés megállíthatatlan. A február második felében Budapesten megrendezésre kerülő Kártyapiac 2007 Szakkonferencia éppen a fejlődés felgyorsítását van hivatva szolgálni.
A konferencia főtámogatója, a First Data International, a világ vezető kártya-feldogozó cége, a konferencia kapcsán a kártyák használatáról és a fejlődésről, a lehetőségekről tartott a mai napon sajtótájékoztatót, ahol a Boris Vujicic, a First Data International Közép és Kelet-Európai regionális fejlesztési igazgatója, illetve Kámán Zoltán a cég magyarországi vállalatának ügyvezetője éppen arról beszéltek, hogy milyen lehetőségeink vannak már és milyen fejlődés előtt állunk, a kártyák használata terén.
A bankkártyák elterjedése a már az előző század elején elindult. A rendszeres ügyfeleik számára néhány szálloda kártyát bocsátott ki, és a szolgáltatásokat az ügyfelek utólag egyenlítették ki.
A század közepére már a kereskedők kölcsönös kártyaelfogadási szerződéseket kötöttek egymással, aminek az lett az eredménye, hogy nőtt forgalmuk.
Az áruházak, autókölcsönzők és a telefontársaságok voltak az első kártyaelfogadó helyek, s mára szinte nincs is olyan területe a kereskedelemnek, ahol ne használnák a különböző bankkártyákat.
Hazánkban először mintegy húsz esztendővel ezelőtt jelentek meg a kártyák, de elterjedésük a kilencvenes évek közepére tehető, amikor is a cégek átálltak arra, hogy a dolgozóik részére bankszámláikra utalták azok fizetését. Számos munkaadó nem volt hajlandó másképpen kifizetni dolgozóik munkabérét. Mára ez a fizetési mód általánossá vált, s az új helyzet új gondokat jelentett és erre új megoldásokat kellett keresni. Mára Magyarországon az a helyzet, hogy a közalkalmazottak, köztisztviselők is így kapják fizetésüket, sőt a nyugdíjak többségét is lakossági folyószámlákra utalják. Ehhez, pedig célszerű a bankkártyák használata. Azonban ennek a készpénzkímélő fizetési eszköznek a használata – a gyors terjedése ellenére – mégis számos felhasználóban félelmet kelt. Valójában az idősebb generáció óvakodik használni a bankkártyákat, ők azok, akik ahhoz szoktak hozzá, hogy számukra csak az a pénz, amit a kezükbe foghatnak. Ez a generáció különösen óvakodik a kártyák internetes használatáról, pedig világosan látható az a tendencia, hogy a jövőben egyre inkább szaporodni fognak a webáruházak, ahol bizony elsősorban bankkártyákkal fizethetünk.
A fiatalabb generáció már belenő az internet világába, ezért számukra a kártyahasználat is közelebb áll.
Természetesen ehhez szükség van a kártyák biztonságos használatát garantálni. Ezen munkálkodik a világ talán legnagyobb kártya-szolgáltató cége, a First Data International, amely a New York-i tőzsdéről ismert cég, a First Data Corporation (FDC) részeként működik.
Tudósítónk kérdésére a sajtótájékoztatón Boris Vujicic a cég Közép Európai regionális Fejlesztési igazgatója elmondta, hogy az FDI jelenlegi célja piaci jelenlétének erősítése a Közép Európai régióban.
Kámán Zoltán a cég magyarországi ügyvezető igazgatója ehhez hozzátette: A cég Magyarországon 2005 közepe óta működteti leányvállalatát, mely a világcég globális képességeit és perspektíváit a helyi piaci ismeretekkel ötvözi. A First Data International 2005 óta biztosítja a Budapest Bank (GE Money Bank leányvállalata) részére a MasterCard és Visa bankkártyák kereskedői elfogadását POS terminálokon (point of sale – elektronikus bankkártyás fizetési terminál). Ezen szolgáltatások magukba foglalják a POS terminálok telepítését, bérbeadását és üzemeltetését, POS és virtuális POS tranzakciók kezelését, beleértve a nemzetközi kártyatársaságokkal történő elszámolást.
Kámán Zoltán a mai sajtótájékoztatón bejelentette, hogy a cég az elmúlt hat hónapban, három új ügyféllel növelte partnereinek számát Magyarországon. Ezáltal a cég jelentősen tágította saját és ügyfelei pozícióját, lehetőségeit úgy a piac további növelése, mint a szolgáltatások terén.
Tudósítónk kérdésére, mindketten, Boris Vujicic és Kámán Zoltán is arról adtak tájékoztatást, hogy cég, a szomszéd országokban működő leányvállalatai valamint a közép-európai együttműködésének köszönhetően jelenleg abban a piaci előnyben van, hogy a magyar és a regionális pénzügyi intézetek számára szolgáltatások teljes skáláját tudja biztosítani. Ily módon a cég a banki partnerei számára biztosítja a betét- és hitel- kártyák kibocsátását, azok működését, illetve az ATM, a kereskedelmi kártyaelfogadó helyeken működő POS, és nem utolsó sorban a jövőt illető interneten keresztüli tranzakciókat, a legmagasabb biztonsági szabványoknak, a Verified by Visa és Mastercard SecureCode-nak megfelelően. Ezeken a szolgáltatásokon kívül biztosítják az úgynevezett hűség és előrefizetett kártyaszolgáltatásokat is.
Manapság a legtöbben még csak pénz felvételére használják bankkártyáikat, amelyekkel az ATM (Automated Teller Machine) automatákból vesznek fel pénzt folyó vagy kártyaszámláikon található megtakarításukból. Ezek az ATM automaták olyan általában utcán vagy bankok területén elhelyezett berendezések, amelyek pénzfelvételt (és esetleges egyéb szolgáltatásokat, úgymint egyenleglekérdezés, pénzbefizetés, vagy telefonkártya feltöltés, stb.) tesznek lehetővé a bankkártya tulajdonosa számára. Számos esetben tapasztalható, hogy a kártyahasználók felveszik pénzüket egy ilyen automatából, majd az így megkapott készpénzzel fizetnek. Pedig használhatnák az arra alkalmas kártyáikat közvetlenül fizetésre is a POS terminálokkal felszerelt pénztáraknál.
A POS terminálok szolgálnak az arra alkalmas kártyák beazonosítására, a kártya tulajdonos számlája elérésére, s arra is, hogy kiderüljön, hogy elegendő összeg áll-e a tulajdonos rendelkezésére a számlán. Természetesen ezen a terminálon keresztül történik a számla kiegyenlítése is
A First Data International a világban mintegy 1700 pénzügyi szervezetet szolgál ki. Magyarországon például az Intesa SanPaolo Csoport leányvállalatának, az Inter-Európa Bank számára biztosítja POS és ATM bankkártya elfogadó hálózat üzemeltetését, bank-kártyák kibocsátását és menedzselését. Az FDI 2006 novemberében fejezte be a modern, EMV szabványnak is megfelelő ATM hálózat kiépítését.
Kámán Zoltán a sajtótájékoztatón érdekes és fontos információval szolgált. Elmondta, hogy az First Data szolgáltatásainak köszönhetően ma az összes IEB készpénzkiadó automata akadálymentesen, mozgáskorlátozottak számára kerekesszékkel is megközelíthető továbbá egy fejhallgató csatlakozón keresztül az ATM képes a képernyőn megjelenő információt a látásban korlátozottaknak felolvasni megkönnyebbítve ez által a berendezés használatát.
Kámán Zoltán beszámolt arról is, hogy Európa legnagyobb biztosítója, az Allianz, Magyarországot választotta új szolgáltatásának európai bevezetése számára és ehhez a First Data-t választotta, mint üzemeltető partnert.
Boris Vujicic ehhez hozzátette, hogy nemcsak Magyarországon vannak a cégnek sikerei, ugyanis 2007 elejétől a First Data számos szolgáltatást végez az ING Bank számára, például Bulgáriában és Ukrajnában is. Bár az ING csoport már néhány éve ügyfele a First Data-nak Németországban és Hollandiában, de a Közép – Kelet európai régióban korábban még nem volt partnere. A First Data sikeresen szerepelt az ING magyarországi tevékenységéhez kapcsolódó tenderen. Ennek következtében olyan szolgáltatásokat fognak ebben a régióban is nyújtani, mint például bankkártya kibocsátás és menedzselés, call centre, PIN-kód és bankkártya megszemélyesítés és kockázat figyelés.
Boris Vujicic-et és Kámán Zoltánt a jövőről, a jövő lehetőségeiről is kérdeztük. Erre vonatkozóan elmondták, hogy Magyarországon éppúgy, mint Közép Európa egészében, a jövőben is a regionális pénzügyi szervezetekre kíván összpontosítani. Ennek keretében számukra kiemelt feladat a SEPA program megoldása.
A Single European Payments Area egy olyan program, amelyet az EU és az Európai Központi Bank is támogat annak érdekében, hogy egységesítse az elektronikus fizetési módot az euró-zónában. A SEPA célja egyszerűsíteni az elektronikus fizetési módozatokat, úgymint készpénzfizetési tranzakciókat az euró-zónában és ez komoly kihívásokat és lehetőségeket jelent bankok és kereskedők számára.
Boris Vujicic elmondta, hogy a First Data ebben a szegmensben is piacvezető szeretne lenni és ezért a Budapesten megrendezésre kerülő Kártyapiac 2007 szakkonferencián a SEPA–ra szeretné felhívni a figyelmet.
2007. február 20-22. között a Mercure Buda Hotelben kerül megrendezésre a hazánkban egyedülállónak számító, teljes kártyaspektrumot felölelő szakkonferencia neves magyar és külföldi előadók közreműködésével. A konferencia fő támogatója a First Data International.
A konferencia egyik kiemelt témaköre lesz a SEPA, s ennek a témának előadója John Chaplin, a First Data International egyik vezető tanácsadója lesz. Az előadást az új rendszerre való átállásról szóló kerekasztal-beszélgetés követ.
Kámán Zoltán tudósítónk kérdésére a bizalom kérdéséről és a jövő érdekességeiről is beszélt. Példáként említette azt a bankkártya automatát, amely a múltat és a jövőt is jelenti egyidejűleg. Sajnos – főként az idősebb generáció köreiben – még tapasztalható bizalmatlanság a bankkártyák és bank automaták használatát illetően. Rájuk gondoltak, amikor olyan készülékeket is kifejlesztettek, amelyek tudják fogadni és kezelni a hagyományos „sárgacsekket”. A hagyományosan kézzel kitöltött sárgacsekket az automata beolvassa, majd teljesíti az átutalást, s hogy az utalást kezdeményező bizonyítani tudja a pénzmozgás megtörténtét, az automata lepecsételi a csekk igazolószelvényét, hasonló módon, mint azt korábban akár a postán tették. Így azok is biztonsággal alkalmazhatják ezt a megoldást, akik korábban féltek a kártya automaták használatától.
Kámán Zoltán a bizalom dilemmáját firtató kérdésére egy másik bizalomnövelő eszköz használatának példáját említette. Az elemmel és a mobil telefonok technológiával működő kártyaleolvasó berendezés ma már hazánkban is ismert eszköz. Míg korábban az éttermekben gondot okozott, hogy a fizetőpincér elvitte a vendég kártyáját az irodába, hogy ott „lehúzza” azt, s ez számos esetben bizalmatlanságot szült, addig mára ez a gond is megoldódott. A hordozható kártyaleolvasó segítségével a vendég asztalánál, a vendég jelenlétében történik a fizetés.
Kámán Zoltán szerint a bizalmat elérni és növelni az First Data egyik fontos célkitűzése. Ezt a célt szolgálja egy másik fejlesztés, a jövő Webáruházainak fizetőeszközeként már ma is ismert, úgy nevezhetnénk, hogy egyszer használatos bankkártya. Számos vásárló ma még idegenkedik a webáruházakban, az interneten történő a bankkártyás fizetéstől. Erre fejlesztették ki az egyszer használható bankkártyát, amely az adott számla kifizetését követően érvénytelenné válik és így senki, sem tud azzal visszaélni.
S, hogy a címben feltett kérdésre mi a válasz? A valószínűleg elkerülhetetlen jövő: a készpénzkímélő kártyahasználat és kártyával történő fizetés.

Breuerpress – FPI info