Folytatódik az 1956-os forradalom és szabadságharc 50. évfordulójára rendezett állami ünnepségsor…

A kormány méltóképpen kíván megemlékezni az 1956-os forradalom és szabadságharc 50. évfordulójáról, de az elmúlt napok eseményei a korábbinál szigorúbb biztonsági intézkedéseket tesznek szükségessé.


Bár az 1956-os forradalom és szabadságharc 50. évfordulójára rendezett állami ünnepségsorozat az előre meghirdetett program szerint folytatódik, a Kossuth tér lezárása miatt néhány helyszín módosul.

„Az Én 56-om” óriásplakát-kiállítást, amely az 1956-os témájú plakátok tervezésére kiírt pályázat 50 legjobb pályaművét mutatja be, október 27-től november 4-ig tekinthetik meg az érdeklődők a Felvonulási téren, az október 23-án felavatott ’56-os emlékmű mellett.

Az eredetileg tervezett november 3-ai időpontig folytatódik a Városháza parkban felállított „Nyitott Múzeum” kiállítás, és a „Forradalmi Emlékpontokat” is felkereshetik november 4-ig az érdeklődők a város több pontján. Csupán a Kossuth térre tervezett „Forradalmi Emlékpont” helyszíne változik: ezt a Felvonulási téren állítják fel a szervezők. Az alkalmi emlékpontoknál filmvetítés, történelmi idegenvezetők, tájékoztató anyagok állnak a forradalom és szabadságharc budapesti eseményei iránt érdeklődők rendelkezésére.

Október 24-én elindult 10 napos útjára a „Múzeumvonat ’56” utazó emlékkiállítás, amely 19 városban tekinthető meg. A tárlat fél-fél napot tartózkodik a fogadó városok pályaudvarán.
BPI-info