Hiller István levele a parlamenti pártok elnökeihez

Tisztelt Elnök Úr/Asszony!
Az elmúlt napok tüntetései és utcai zavargásai után a Magyar Szocialista Párt elnökeként különös jelentőséget tulajdonítok annak, hogy a 2006. október 1-jén megrendezésre kerülő önkormányzati választások békés, demokratikus és törvényes módon kerüljenek lebonyolításra.


A törvény által rendelt előkészületek tudomásom szerint folynak, és biztos vagyok abban, hogy a Magyar Köztársaság választási szervei, valamint a lebonyolításban résztvevő köztisztviselők tízezrei pontos, felelősségteljes munkát fognak végezni.
Választás idején, különös tekintettel a kampánycsend időszakára kiemelt felelősségük van azonban a jelöltállító szervezeteknek, közöttük legfőképpen a parlamenti pártoknak. Hiszen a kampánycsend sértetlensége felett hatékonyan tudnak őrködni jelöltállító szervezeteik, tagjaik, szimpatizánsaik tájékoztatása és figyelmeztetése által. Továbbá példamutatásukkal és nyilvános állásfoglalásaikkal hatással lehetnek más szervezetek kampánycsend alatti viselkedésére.
Mindezek miatt találkozót kezdeményezek a parlamenti pártok elnökei által megbízott, a kampányok irányításáért felelős vezető politikusaink és munkatársaink számára, amelyen még ezen a héten egyeztetni tudjuk mindazt, amit pártjaink a kampánycsend maradéktalan betartása érdekében tenni kívánnak.
Tájékoztatom, hogy a megbeszélésen az MSZP részéről Juhász Ferenc alelnök és Szigetvári Viktor kampányigazgató vesznek részt.
Visszajelzését várva, tisztelettel
Hiller István, az MSZP elnöke

BreuerPress-info