Az izraeli államfőt egy volt minisztériumi alkalmazott szexuális zaklatással vádolja

Az izraeli államfő egy közleményében visszautasította a vádat, és közölte: „fogalma sincs arról”, hogy ki a panaszos


Szexuális zaklatással vádolja Móse Kacav izraeli államfőt egy volt minisztériumi alkalmazott – jelentette kedden a Maariv című izraeli napilap.
A neve elhallgatását kérő panaszos elmondta a lapnak, hogy az eset több mint tíz évvel ezelőtt történt, és fel kellett adnia minisztériumi állását, mert visszautasította Kacav „közeledését”.
Az izraeli államfő egy közleményében visszautasította a vádat, és közölte: „fogalma sincs arról”, hogy ki a panaszos. Az ügy közvetlen előzménye, hogy Kacavot szintén szexuális zaklatás vádjával megzsarolta az államfői hivatal egyik volt alkalmazottja.
Egy igazságügyi forrás korábban bejelentette: az elnök értesítette Menáhem Mazuz főügyészt erről az előbbi vádról, valamint arról, hogy a volt államfői hivatali alkalmazott hallgatásáért cserébe minisztériumi állást követel magának. Ez az ügy már az izraeli lapok címoldalán szerepel, de Kacav elnök eddig még nem tett jogi lépéseket jó hírnevének beszennyezésére hivatkozva. A főügyészség a zaklatási ügy vagy ügyek folytatódása esetére információkiegészítést kért az államfőtől, és elképzelhető, hogy vizsgálatot indíttat a rendőrséggel.
Kacav 61 éves, a jobboldali Likud párt jelöltjeként 2000-ben választották meg államfőnek. Korábban a közlekedési és az idegenforgalmi minisztériumban is tevékenykedett.
BreuerPress-info