Rakétát lőttek ki a Gázai övezetből

A Gázai övezet északi részén. Az izraeli hadsereg közlése szerint egy olyan palesztin csoportot vettek célba e légicsapásokkal, amely kevéssel korábban tűzpárbajt vívott izraeli katonákkal.


Palesztin fegyveresek három rakétát lőttek ki pénteken a Gázai övezetből izraeli területre, de támadásuk nem követelt áldozatokat – jelentette be Jeruzsálemben egy katonai szóvivő. Az egyik rakéta megrongált egy benzinkutat az Izrael déli részén fekvő Szderót város közelében, a másik kettő lakatlan, beépítetlen területre hullott, így még csak károkat sem okozott.
Pénteki közlések szerint 21 palesztin vesztette életét csütörtökön a gázai övezeti harcokban. Most először az offenzíva során egy izraeli katona is meghalt. Ciszjordániában is meghalt egy palesztin, tizenegy további pedig megsérült az izraeli hadsereg egy razziája során. Egy izraeli katonai szóvivő viszont azt mondta, hogy a katonák csak körülvették a házat, ahol palesztin szélsőségeseket gyanítottak, s az épületben lévő palesztinok kezdeményezték a tűzpárbajt.
BreuerPress-info