Az izraeliek 82 százaléka szerint meg kellene ölni az iszlámista fegyveres csoport vezetőit

Az izraeliek nagy többsége úgy gondolja, hogy a zsidó államnak végeznie kellene a palesztin területeket kormányzó Hamász mozgalom vezetőivel


– tűnt ki egy közvélemény-kutatás pénteken nyilvánosságra hozott eredményéből.
Az izraeliek 82 százaléka szerint meg kellene ölni az iszlámista fegyveres csoport vezetőit – ismertette véleményszondázásának eredményét a Maariv című izraeli lap.
Az izraeli kormány a Hamászt tartja felelősnek egy izraeli katona június 25-én történt elrablásáért és az izraeli területek ellen intézett minapi palesztin rakétatámadásokért. A kabinet már tett olyan utalást, hogy elrendelheti a Hamász-vezetők megölését, ha az elrabolt izraeli tizedes nem szabadul ki a palesztin fegyveresek fogságából.
Nyilván figyelmeztetésnek szánták az izraeli vezetők azt a vasárnap hajnali rakétacsapást, amely romba döntötte Iszmáil Haníje palesztin miniszterelnök üres gázai hivatalát.
Az Izrael állam megsemmisítését céljának tartó Hamász mozgalom ez év márciusában vette át a palesztin területek kormányzását, miután megnyerte a januárban rendezett törvényhozási választásokat.
BreuerPress-info