Hamász vezetői elleni célzott támadások

Jóváhagyta a Hamász vezetői elleni, úgynevezett célzott támadások tervét Amír Perec izraeli védelmi miniszter


Dan Haluc vezérkari főnök terjesztette a miniszter elé arra az esetre, ha a Hamász folytatja az izraeli területek elleni rakétatámadásokat.
Izraeli katonai tisztségviselők hétfőn közölték, hogy Perec védelmi miniszter elhalasztotta annak az átfogó légitámadásnak az elindítását, amelyet a légierő tervez a gázai palesztin szélsőségesek ellen.
A miniszter időt akar adni a palesztin vezetésnek arra, hogy maga akadályozza meg e fegyveresek támadásait. A nyilatkozók szerint a hadsereg parancsnokai vetették fel a miniszternek, hogy a légierőnek intenzívebbé kellene tennie csapásait a rakétakilövő palesztinok ellen.
Perec erre azt mondta, hogy egy vagy két napig semmiképpen nem hagyja ezt jóvá.
Cahi Hanegbi, az izraeli parlament külügyi és védelmi bizottságának elnöke közölte, hogy maga Iszmail Haníje palesztin miniszterelnök is célponttá válhat, ha hozzájárul palesztin fegyveresek Izrael-ellenes támadásaihoz, noha Izrael tudomása szerint e pillanatban nincs érintve ilyen támadások tervezésében. Haníje ugyanarra a sorsra juthat, mint a Hamász alapítója és egykori vezetője, Ahmed Jaszin sejk, illetve utódja, Abdel-Azíz ar-Rantiszi.
Mindkettőjüket rakétatámadással ölte meg Izrael 2004-ben.
BreuerPress-info