Sajnálatának adott hangot a civil áldozatok miatt.

Az erőszak eszkalációjáért azokra a fegyveres csoportokra hárította a felelősséget, amelyek palesztin területről rakétákat lőnek ki Izraelre


Amír Perec izraeli védelmi miniszter – eddig példa nélkül álló módon a katonai vizsgálat eredményét meg sem várva – Abbásznak küldött üzenetében sajnálatának adott hangot a civil áldozatok miatt, és jelezte, hogy Izrael mindent meg fog tenni a jövőben az ilyen baklövések elkerülése érdekében. .
Dan Haluc izraeli vezérkari főnök megparancsolta, hogy a hadsereg függessze fel támadásait a Gázai övezetben.
Franciaország a külügyminisztériuma által kiadott közleményben sajnálatát fejezte ki a strand elleni csapásmérés és annak „aránytalan jellege” miatt, egyúttal felszólította az izraeli és a palesztin felet, hogy vessenek véget az erőszak terjedésének. A spanyol kormány is sajnálatának adott hangot a polgári áldozatok miatt, és megerősítette, hogy ellenzi az erőszak mint eszköz alkalmazását az izraeli-palesztin válság rendezésében. Margaret Beckett brit külügyminiszter teljesen elfogadhatatlannak nevezte az ártatlan polgári lakosok, köztük gyermekek megölését, és bejelentette, hogy fel fogja vetni az ügyet izraeli kollégája, Cipi Livni előtt, amikor hétfőn találkozik vele.
Az orosz külügyminisztérium is elfogadhatatlannak nevezte az izraeli hadsereg gázai övezeti célpontok elleni támadásait, „az erő aránytalan alkalmazását, különösen, hogy ártatlan palesztin lakosok vesztek oda”. A kiadott közlemény felszólítja Izraelt, hogy „tartózkodjék az amúgy sem egyszerű izraeli-palesztin viszonyt a végletekig kiélező akcióktól”, egyúttal önmérsékletre intette a Palesztin Hatóságot is.
Az Öböl Menti Együttműködés Tanácsa nevében Abder-Rahmán al-Atíja főtitkár szintén elfogadhatatlannak ítélte „az Izrael által végrehajtott terrorakciókat”. Ahmed Abul Geit egyiptomi külügyminiszter elítélte az izraeli légicsapásokat, és kijelentette, hogy Izrael megsértette a nemzetközi jogot, amikor sűrűn lakott területen túlzott mértékű erőt alkalmazott.
BreuerPress-info