Hamászon a sor.

Meghosszabbította három nappal Mahmúd Abbász palesztin elnök a Hamásznak szabott és hétfő éjjel lejárt határidőt az Izrael kimondatlan elismerését tartalmazó kezdeményezés elfogadására.


A hét vége előtt Abbász elnök sajtóértekezleten jelenti be, hogy referendumot ír ki, s közli: a Hamász kedvező válasza híján a folyamatot elindítja ,Jászer Abed Rabbo, a Palesztinai Felszabadítási Szervezet (PFSZ) végrehajtó bizottságának egyik vezetője.
Az államfőhöz közel álló politikus jelezte, hogy a végrehajtó bizottság elfogadta Abbász döntését, és most a Hamászon a sor, hogy beleegyező választ adjon arra a nemzeti megegyezési tervezetre, amelyet izraeli börtönökben raboskodó palesztin vezetők fogalmaztak meg a palesztin területeken eluralkodott bizonytalan és feszült helyzet felszámolására. A dokumentum lényegében kilátásba helyezi Izrael létének elismerését.
A PFSZ vb kedd délelőtti ülésén döntött arról, hogy Abbászt támogatja a Hamásszal szemben, s úgy tartja, hogy a radikális palesztin szervezet most időt kapott arra, hogy felülvizsgálja korábbi álláspontját, és szelídítsen azon.
BreuerPress-info