Demszky újraválasztása csak koalíciós jelöltként biztos

Demszky Gábor főpolgármester támogatottsága ugyan magas, ám újraválasztása csak akkor biztos, ha koalíciós jelöltként méretteti meg magát – mondta Horváth Csaba az MSZP Budapesti Területi Szövetség alelnöke


Horváth Csaba ismertette, hogy a jövő héten adja át az MSZP az SZDSZ-nek azt a csomagot, amelynek elfogadását a szocialisták feltételként szabják Demszky Gábor támogatásához.
A csomag legfontosabb elemei között említette a politikus a főváros fejlődésének programját, illetve a közös lista kérdését.
Úgy fogalmazott: az SZDSZ-nek komoly politikai felelősség nyomja a vállát abban az esetben, ha elutasítják a felajánlott kompromisszumot.
Kis Zoltán, az SDZSZ ügyvivője személyes véleményét hangoztatva a közös listával szemben az önálló lista mellett foglalt állást. Arra a kérdésre, hogy ha a szocialisták „feltételcsomagja” tartalmazza a közös listát, kenyértörésre kerül-e a sor úgy válaszolt: ebben az esetben komoly tárgyalásokra kell felkészülni. Hozzátette: jó lenne, ha Demszky Gábor élvezné a szocialisták támogatottságát, de nem hiszi, hogy a közös lista ügyében a szabaddemokraták szívesen engednének. Utalt arra, hogy Demszky Gábor eddig sem volt soha közös jelölt és minden esetben nyert.
BPI-info