Hiller István, az MSZP elnöke

Sem jogi, sem politikai akadálya nincs a koalíciós szerződés aláírásának – mondta Hiller István, az MSZP elnöke a párt országos választmányának ülése utáni sajtótájékoztatón


Hiller István úgy fogalmazott: „egy héttel ezelőtt a párt miniszterelnök-jelöltje és a párt elnöke felhatalmazást kapott a kongresszustól, hogy koalíciós szerződést kössön az SZDSZ-el. Minden előkészítő munkát elvégeztünk és a magunk részéről befejeztünk. Az MSZP részéről sem jogi, sem politikai akadálya nincs annak, hogy a koalíciós szerződést aláírjuk”.
Az MSZP készen áll arra, hogy az SZDSZ-el aláírja a koalíciós szerződést – tette hozzá Hiller István.
Lendvai Ildikó, az MSZP frakcióvezetője közölte: a képviselőcsoport azon lesz, hogy a mostani Országgyűlés igazi reform-országgyűlés legyen. Hozzátette: ebben egyetértés volt a kétnapos balatonőszödi ülésén.
„A frakció hitet tett az országreform szükségessége mellett, ennek véghez vitelében (…) alkotó részt kíván a továbbiakban is vállalni” – fogalmazott.
A frakcióvezető elmondta: a szocialista frakció lehetőséget kapott azoknak a parlamenti bizottságoknak a vezetésére, amelyek a legfontosabb feladatot látják majd el az országreform során.
Közlése szerint szocialista vezetésű lesz az Országgyűlés önkormányzati bizottsága, amelynek az államreform kidolgozásában lesz fontos szerepe; az egészségügyi bizottság, amely az egészségügyben szükséges változások katalizátora lesz. E körbe sorolta a politikus a szociális bizottságot is, hiszen – mint mondta – a nyugdíjrendszer stabilitásának megőrzése az előzőekhez hasonlóan fontos feladat lesz.
BreuerPress-info