Ez is egy sokatmondó történet

Ez is egy sokatmondó történet

?si=jviRbukjit_j4ybT

Gyurákovics Andrea, a Fidesz-KDNP önkormányzati képviselője és frakcióvezetője a Heti TV Pirkadat című műsorában beszélt a ferencvárosi állapotokról.

 

A politikus ismételten említést tett a Drégely utca 12. szám alatti házban történtekről. Mint elmondta, már 2019-ben született arról döntés, hogy legkésőbb 2022-ig a házban lakókat az épület állapota miatt ki kell költöztetni, számukra új bérlakásokat kell biztosítani.  Készült is öt évvel ezelőtt egy ezt megalapozó statikai felmérés is, ám a mostani vezetés másképp cselekedett. A frakcióvezető szerint Ferencvárosban voltak olyan témák, amelyek önkormányzati ciklusokat öleltek át, ezek egyike volt a tömbrehabilitáció. A korábbi fideszes vezetés sem blokkolta elődje, Gegesy Ferenc által elindított rehabilitációs programot, ám most az a helyzet, hogy a polgármester egy egészen friss statikai felmérést készíttetett, és erre hivatkozva maradnak a lakók. Ez is egy lehetetlen helyzet, nincs meg az összhang a polgármester és a kerületet irányító többség között. Erre volt példa az Ecseri úti metrómegálló földfelszíni megújításának terve, amit a képviselők nem támogattak, bár a polgármester szerint találtak rá egymilliárd forintot. Az is furcsa dolog, tette hozzá a politikus, hogy a kerület jelenlegi vezetője mondott olyanokat is, mely szerint nem vár bevételek érkeztek. Milyen gazdálkodás, milyen költségvetés az, ahol ilyen előfordulhat.

A költségvetés kapcsán Gyurákovics Andrea elmondta, minden év február 15-ig kell benyújtani és elfogadni a költségvetést, ám a legutóbbi testületi ülésen a többség még tárgyalásra méltónak sem tartotta azt a tervezetet, amit a polgármester benyújtott, ez is egy sokatmondó történet. Az ellenzéki képviselő azonban hozzátette, természetesen abban bízik, hogy határidőre benyújtásra és elfogadásra kerül az a költségvetés, ami figyelembe veszi az ellenzéki javaslatokat is.