Nagy Anna, az Egyszülős Központ vezetője:Meg kell szervezni a nyarat

Nagy Anna, az Egyszülős Központ vezetője:Meg kell szervezni a nyarat

Nagy Anna, az Egyszülős Központ vezetője a Heti TV Pirkadat című műsorában beszélt többek között az általuk szervezett nyári táborokról.

Nagy Anna elmondta, a mindenkori tanév vége egyrészt nagy könnyebbséget jelent a családoknak, hiszen nem kell mindenfelé rohangálni a gyerekkel, ugyanakkor a nyári szünet több mint tíz hete komoly fejtörést okoz mindenkinek, különösen az egyszülős családoknak. Az Egyszülős Központ feladata erre az időszakra egyszerűen hangzik, meg kell szervezni a nyarat. Többféle tábort kínálnak, idén közel háromezren vesznek részt a különböző programokon. Nagyon népszerűek a napközis táborok, ahol a gyerekek nagyon sok élményt kapnak, vigyáznak rájuk, így a szülők nyugodtan tudnak közben dolgozni. Az idei év azért is különleges, mert három turnusban sérült gyermekeket várnak a napközis táborba. Két turnusba szellemi és mozgássérült gyerekeket, míg a harmadikba látássérülteket. Mindezek mellett az Egyszülős Központ táborozási és nyaralási lehetőséget is biztosít, ahol a gyerekekkel együtt az őket nevelő szülő is pihenhet.

            Nagy Anna beszélt az anyagiakról is, mint kifejtette, komoly támogatást kell adni, hiszen az egyszülős családoknak a fele szegénynek mondható. A táborokért jelképes összeget kérnek, ezer forintot turnusonként, ezért is van szükség támogatókra. Szerencsére a magyar állam is segíti a munkát, de magánadományok is érkeznek, az Egyszülős Központ jelentős összegeket kap a Mészáros-csoporttól. Minden forintra szükség van, nemcsak a nyári programokra, hanem az év közbeni felkészítőkre és korrepetálásokra is.

Nagy Anna szerint egy egyszülős család jelentősen másképp működik, sokkal nagyobb az összhang a szülő és gyermekei között, mindenki tudja, hogy komoly szerepet kell vállalnia a család életében. Ám természetesen az Egyszülős Központra és az általuk szervezett támogatásokra, programokra is számíthatnak, és ez így lesz a jövőben is.